«Løvenes Konge»-regissøren tror ikke publikum er enig i kritikken

Disneys nye versjon av «Løvenes Konge» har premiere på norske kinolerret i dag, men anmeldelsene av filmen har vært lunkne. – Tror ikke de representerer publikums mening, svarer regissøren.

Den nye versjonen av «Løvenes Konge» er oppgradert til dataanimert, virkelighetsnær film. Kritikerne er lunkne til nyutgivelsen.

– Filmen er ment for å glede folk, spesielt de som vokste opp med originalen. Så hvis ikke de føler den gleden, vil det være veldig skuffende for meg, sier «Løvenes Konge»-regissør Jon Favreau til NRK.

25 år etter originalen kommer «Løvenes konge» i dag ut i ny drakt. Forventningene har vært store fra alle de som har vokst opp med «Hakuna Matata» og de slu planene til Scar. Men mottakelsen fra kritikerne har vært lunken.

– Jeg opplever en enorm entusiasme

Britain Lion King Premiere

Regissør Jon Favreau opplever entusiasme fra publikum, og tror ikke kritikken representerer publikums mening.

Foto: Joel C Ryan / AP

Regissør Jon Favreau har i Disneys nye storfilm gjort en av 90-tallets store tegnefilmer om til en dataanimert og virkelighetsnær film.

– Det vanskeligste med å lage denne filmen var å finne den riktige følelsen. Vi har forsøkt å endre og oppdatere den, uten å fjerne autentisiteten man husker fra originalen.

Selv om teknologien har gitt filmen et nytt og oppgradert uttrykk, mener flere kritikere at det blant annet har fjernet sjarmen som gjorde originalen så bra.

– Jeg tror ikke de representerer publikums mening i sin kritikk. Jeg opplever en enorm entusiasme, så får vi se om et par dager hva publikum faktisk synes.

«Løvenes Konge» er hittil den siste i rekken av nyinnspillinger av gamle tegnefilmer fra Disney. Og med et budsjett på rundt 260 millioner dollar, blir det den dyreste av Disneys nyinnspillnger, ifølge Screenrant.

– Kan absolutt ha to «Løvenes Konge»-filmer

AFP_1IJ85V

Chiwetel Ejiofor synes det er spennende å fortelle historien om Simba til nyere generasjoner.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Chiwetel Ejiofor, som har stemmen til Scar i den nye versjonen, mener det har skjedd mye i løpet av de 25 årene som har gått siden første film, og at det derfor er riktig med en ny versjon av filmen.

– Å ha en mulighet til å fortelle en historie, som vi alle forelsket oss i da vi var yngre, på nytt for en ny generasjon er virkelig spennende.

Heller ikke Billy Eichner, stemmen til marekatten Timon, er enig med kritikerne.

– Alle har en rett til å ha sin egen mening. Vi får 45 «Spider-Man»-filmer hvert halvår og ti «The Fast and the Furious»-filmer, så jeg tror vi absolutt kan ha to «Løvenes Konge»-filmer, sier han til NRK.

X06612

Billy Eichner mener det absolutt er plass til to «Løvenes Konge»-filmer.

Foto: HENRY NICHOLLS / Reuters

Timon og Pumba, mer enn bare venner?

Det har vært spekulasjoner om Timon og Pumba egentlig er mer enn bare gode venner, men Eichner tror ikke det er noe hold i de spekulasjonene.

– Twitter liker å diskutere disse teoriene, men de er venner i filmen, så jeg har ikke noe annet valg enn å si at de er bare venner.

Men Eichner, som selv er homofil, tror det snart vil komme familiefilmer med homofile karakterer.

– Det ville vært veldig kult. Jeg tror at publikum vil se det, og det er på tide. Men Timon og Pumba er som de er, og jeg tror de kun er nære venner.

Mufasa

Nyutgivelsen av «Løvenes Konge» er oppgradert med virkelighetsnær dataanimasjon. Her ser du Mufasa (t.v.) og Simba.

Foto: Disney / AP

Kulturstrøm

 • Eminem på Billboard-toppen

  Etter å ha sluppet overraskelsesalbumet «Music To Be Murdered By» topper Eminem to Billboard-lister. Med den siste topp-plasseringen er han én av kun seks artister og band i historien med over ti førstenoteringer. Rapperen er også tilbake på topp på Billboard Artist 100-listen. «Music To Be Murdered By» er Eminems studioalbum nummer elleve (NTB).

  Eminem på Roskilde i 2018
  Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters/Scanpix
 • Redd at nynorsken vil tape

  Språkfolk frykter at nynorsken vil tape på grunn av kommunereformen, sier direktør i Nynorsk kultursentrum, Per Magnus Finnanger Sandsmark. Fra nyttår ble flere nynorskkommuner slått sammen med bokmålskommuner flere steder i landet.

  Per Magnus Finnanger Sandsmark
  Foto: Remi Sagen / NRK