Hopp til innhold

Julemiddag med rosa plast-rock

Under NRKs sending lillejulaften dekker cateringsjef Mona Halvorsen et utdradisjonelt julebord i rosa. Sammen med soulstjerne Noora Noor og andre gjester er hun invitert til "Kvelden før kvelden" på NRK 1.

Se: Kvelden før kvelden i Nett-TV

Video nsps_upload_2009_12_22_14_54_49_2170.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Mona Halvorsen dekker bordet på nye måter. Hva med rosa kluter, termos og en magisk vinkjøler til julemiddagen?

Hilde Hummelvoll og Arild Opheim er programledere når NRK varmer opp med Lillejulaften-sending "Kvelden før kvelden", kl. 20.00 på NRK 1. Mona Halvorsen, kjent som en av norsk musikkbransjes tøffe damer, dekker et utradisjonelt julebord.

- Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette selv? Ideen om å servere saus i en termos er det flere av oss som nikker anerkjennende til, sier Hilde Hummelvoll.

Lise Finckenhagen byr på Rakfisktar, Mauds fromasj, pinnekjøtt, svineribbe og flere juleoppskrifter i løpet av kvelden.

Pynter med kattesand og damask

Mona Halvorsen, Royal Junk

Mona Halvorsen dekker til julebord på sin måte.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Både kattesand, plastikk, og oppvaskkluter havner på bordet, som også utstyres med magiske effekter - en vinkjøler i is, som forvandler seg seg til en ny dekorasjon i løpet av julemiddagen.

- Vi har invitert Mona Halvorsen til å dekke på til jul, og kan love at det det blir noe litt annet enn om f.eks Toppen Bech ville ha gjort det, sier prosjektleder Ida Simonsen.

Hummelvold plasserer Mona Halvorsens julebordsoppdekking i kategorien "plast-rock med en touch av romantikk".

Vinkjøler som smelter

Hilde Hummelvold

Hilde Hummelvoll, programleder, Kvelden før kvelden.

Foto: Liv Anne Ekroll / NRK

- Selv kjører jeg nok gull-tema og fargen dyp rød på julaften. Jeg tar fram noen fine glass med gullkant fra Praha. Men, jeg liker flere av ideene til Mona.

- Det er både noe magisk og overraskende over vinkjøleren, en idé det går an å rappe og lage sin personlige variant av. Plastikk er ikke helt min stil, men rosa vaskekluter dyppet i zalo, sitron og vademekum var smart, sier Hummelvold.

Vinkjøler i is

Vinkjøler i is, presentert av Mona Halvorsen.

Foto: NRK

Mauds fromasj blandt juleoppskriftene

Julematen som Lise Finckenhagen tilbereder og presenterer sammen med programlederne Arild Opheim og Hilde Hummelvoll dekker et spekter av tradisjonelle retter med ekstra spiss. Hva med rakfisktartar med eple?

JULEMAT-OPPSKRIFTENE FINNNER DU HER:

Rakfisktartar med eple og rømme

Rakfisktartar med eple og rømme. v/ Lise Finckenhagen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Synger julen inn med soul

Mona Halvorsen er også kjent som soulstjernen Noora Noors reddende engel. Halvorsen hjalp Noor gjennom en vanskelig ungdomstid. Sammen gjester de to "Kvelden før kvelden". Dit kommer også gjester som Tore Halvorsen fra Ole Ivars og Sigvart Dagsland.

I fjor satte NRKs Lille-julaften-sending ny rekord med hele 1, 46 millioner seere.

Kvelden før kvelden, 23.desember, kl. 20.00 på NRK 1 OMTALE

Noora Noor og Sigvart Dagsland synger
Foto: Liv Anne Ekroll / NRK


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.