NRK Meny
Normal

"Godmorgon Yshilet"

Ei sann historie frå USA er bakgrunnen for høyrespelet om Mary, 26 år, dømd til døden for drap.

Illustrasjon (Arizona:San Manuel)
Foto: Ross D. Franklin / AP

Framtida hennar er den elektriske stolen. Fortida er eit liv som tjuv, narkoman og kvit hore. Men Mary er indianar, cherokee, ætling av eit høgtståande kulturfolk, som lik henne blei røva, valdteke og utbytta av den kvite mann. Og på si vandring i dødsskuggens dal møter Mary stien attende, mot opphav og identitet, mot det som gir både livet og døden ei ny meining.

  Trailer: "God morgon, Yshilet"

De som er med: Yshilet - Minken Fosheim Jack - Bjørn Skagestad Inhuani - Paul Ottar Haga Vakta - Anita Rummelhoff Doktoren - Trond Brænne Advokaten - Sverre Bentzen Presten - Andreas Kolstad Seathl - Erik Hivju Mora - Unni Evjen Medisinmannen - Ole Jørgen Nilsen Elles er desse med: Astrid Brekken, Knut Haugsmark og Jack Fjeldstad.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.

Flere kulturnyheter