Hopp til innhold

Flere negative nyheter for Spotify etter nye protester

#deletespotify tar av på Twitter etter artisten Neil Youngs protest mot Joe Rogans podkast.

Neil Young

Neil Young valgte å trekke musikken sin fra Spotify, etter et ultimatum han ga strømmetjenesten.

Foto: Kim Erlandsen

Mange brukere sier at de nå kommer til å forlate strømmetjenesten med Young. Det skjer bare en dag etter at musikkstrømmegiganten Spotify fjernet alt av Neil Youngs musikk fra tjenesten sin.

Hashtagen #deletespotify tar av på Twitter, etter at Young ga selskapet et ultimatum: Fjern musikken hans eller fjern Joe Rogans podkast.

Twitter #deletespotify

Twitter-brukere reagerer på at Spotify lar Joe Rogans podkast bli.

#Deletespotify tar av

#Deletespotify trender på Twitter

Den mye omtalte protesten merkes også på børsen. Siden mandag har aksjekursen sunket med 8,35 prosent, skriver Google finance.

Flere artister har nå gått i fotsporene til Neil Young.

Joni Mitchell

Joni Mitchell er siste ut til å fjerne låtene sine fra Spotify i solidaritet med Neil Young.

Foto: SAMUEL CORUM / AFP

Lloyd Cole er frontfigur i Lloyd Cole and The Commotions. Fredag tok han grep.

– Jeg har bedt mitt management om å fjerne musikken fra Spotify. Det er Universal Music som kontrollerer The Commotions og min 90-tallskatalog. Håper de står på rett side i dette øyeblikket, skriver han på Twitter.

Joni Mitchell skriver på sine nettsider at også hun tar med seg musikken sin og forlater plattformen.

– Jeg har besluttet å fjerne all musikken min fra Spotify. Uansvarlige mennesker sprer løgner som koster folk livet. Jeg står solidarisk sammen med Neil Young og de internasjonale vitenskap- og medisinmiljøene om denne saken, skriver Mitchell.

Skjer ofte

Førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, Arnt Maasø, mener slike reaksjoner skjer ofte.

Det er stadig noen som reagerer på at selskaper gjør noe uetisk. Og forbrukere reagerer på den måten at de sletter tjenesten. Eller at artister sletter katalogen sin.

Arnt Maasø

Førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, Arnt Maasø, tror ikke det vil påvirke Spotify mye

Foto: UiO

– Tror du dette vil få langvarige konsekvenser for Spotify?

– Tror du? sier Maasø, og legger til:

– De fleste brukere blir nok på plattformen. De har flere hundre millioner lyttere, men de mister nok en del. Økonomisk og brukermessig betyr nok ikke dette så mye, men det er dårlig oppmerksomhet.

Forstår Youngs reaksjon

Maasø forteller at Neil Young holdt på å dø av sykdommen polio som barn på 1950-tallet. Takket være en god vaksine har poliomyelitt blitt en svært sjelden sykdom. Young har derfor blitt en stor pådriver for viktigheten rundt vaksiner.

Vi er midt i en pandemi, og mange er opptatt av at falske nyheter om vaksinen kan føre til at flere folk dør. Jeg skjønner hans reaksjon på utsagnene til Joe Rogan.

Neil Young (t.v) går hardt ut mot podkastvert Joe Rogan.

Spotify fikk valget mellom Neil Young (t.v.) og Joe Rogan (t.h.)

Foto: AP

Det er podkasten til TV-personlighet Joe Rogan, kjent fra blant annet «Fear Factor», som er bakgrunnen for bråket. «The Joe Rogan Experience», som går eksklusivt på Spotify, har rundt 11 millioner avspillinger.

Young protesterte mot innholdet i den populære podkasten, etter at Rogan nylig inviterte en lege som er skeptisk til bruken av koronavaksinen og som har blitt en svært populær figur blant vaksineskeptikere.

Kulturstrøm