– Vår første ordentlige kontorjobb

Real Ones spilte på kontoret til NSB Kompetanse i Drammen. Fikk du ikke med deg konserten, eller har lyst til å høre den om igjen? Se den her!

David Vogt i Real Ones

David Vogt i Real Ones.

Foto: NRK.no

– Vår første ordentlige kontorjobb, kaller fiolinist og vokalist i Real Ones, David Vogt, den uvanlige spillejobben.

De ansatte på NSB Kompetanse i Drammen fikk oppleve Real Ones, kjent som et av Norges beste live-band, uten engang å måtte forlate arbeidsplassen.

Mellom øktene med å utdanne fremtidens lokførere og konduktører, fikk de ansatte på opplæringssenteret et kjærkomment avbrekk.

Inviterte til allsang

– Det var morsomt å spille for NSB, Norges kuleste bedrift etter vårt syn, mener Vogt.

En overvekt av mannlige ansatte ga en dyp og rungende klang i allsangen under «Ballad of an old man».

– Det låt virkelig flott. Vi fikk oppbacking av et ordentlig mannskor, sier vokalisten og fiolinisten.

NRK arrangerer i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon) en serie konserter ute på forskjellige arbeidsplasser. Konsertene sendes direkte på NRK.no og i Kulturhuset på NRK P2.

Inspirert av Østen

Real Ones kommer fra Bergen og medlemmene har spilt sammen siden de var 14-15 år gamle.

Kvintetten består av Ivar Vogt, Jørgen Sandvik, Kåre Opheim, Øystein Skjælaaen og David Vogt.

Musikken kan beskrives som folk-rock med inspirasjon fra Orienten, med innslag av psykedelia. De er kjent for å leke med sjangre og inspirasjonskilder.

Besøk av Frikar?

Planleggingen av neste kontorkonsert er allerede igang. Jobber du i en bedrift i Oslo-området og har lyst på besøk av fiolinist Ragnhild Hemsing og Hallgrim Hansegård fra dansegruppa Frikar?

Send en epost til kulturnett@nrk.no og fortell hvorfor akkurat dine kolleger bør få oppleve artistparet i levende live i kontorlandskapet!

Konserten blir sendt direkte på NRK.no og NRK P2.

LES OGSÅ: Se alle kontorkonsertene her!

Kulturstrøm

  • Idol-vinner kritiserer kontraktene

    Ingvar Olsen, som vant Idol i 2004, sier til Dagbladet at han er kritisk til årets kontrakter for deltakerne. Avisen skrev tirsdag at deltakerne må skrive under en opsjonskontrakt, som Musikernes Fellesorganisasjon mener er urimelig. I fjor løste Sony Music Olsen fra platekontrakten, til tross for at de hadde rett til å holde på ham i to år til. TV2 og produksjonsselskapet Fremantle sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere Olsens uttalelser. – Jeg tenker uansett at det er en big deal hvis Universal Music vil ha meg. Uansett hvilken avtale det er så er det bedre enn ingenting, sier Zino Mohammad som er blant årets Idol-deltakere.

    Idol Finale Program 2
    Foto: Thomas Reisæter/ Tv2 / TV 2