– Vår første ordentlige kontorjobb

Real Ones spilte på kontoret til NSB Kompetanse i Drammen. Fikk du ikke med deg konserten, eller har lyst til å høre den om igjen? Se den her!

Video Kontorkonserten med Real Ones

Kontorkonserten med Real Ones

David Vogt i Real Ones

David Vogt i Real Ones.

Foto: NRK.no

– Vår første ordentlige kontorjobb, kaller fiolinist og vokalist i Real Ones, David Vogt, den uvanlige spillejobben.

De ansatte på NSB Kompetanse i Drammen fikk oppleve Real Ones, kjent som et av Norges beste live-band, uten engang å måtte forlate arbeidsplassen.

Mellom øktene med å utdanne fremtidens lokførere og konduktører, fikk de ansatte på opplæringssenteret et kjærkomment avbrekk.

Inviterte til allsang

– Det var morsomt å spille for NSB, Norges kuleste bedrift etter vårt syn, mener Vogt.

En overvekt av mannlige ansatte ga en dyp og rungende klang i allsangen under «Ballad of an old man».

– Det låt virkelig flott. Vi fikk oppbacking av et ordentlig mannskor, sier vokalisten og fiolinisten.

NRK arrangerer i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon) en serie konserter ute på forskjellige arbeidsplasser. Konsertene sendes direkte på NRK.no og i Kulturhuset på NRK P2.

Inspirert av Østen

Real Ones kommer fra Bergen og medlemmene har spilt sammen siden de var 14-15 år gamle.

Kvintetten består av Ivar Vogt, Jørgen Sandvik, Kåre Opheim, Øystein Skjælaaen og David Vogt.

Musikken kan beskrives som folk-rock med inspirasjon fra Orienten, med innslag av psykedelia. De er kjent for å leke med sjangre og inspirasjonskilder.

Besøk av Frikar?

Planleggingen av neste kontorkonsert er allerede igang. Jobber du i en bedrift i Oslo-området og har lyst på besøk av fiolinist Ragnhild Hemsing og Hallgrim Hansegård fra dansegruppa Frikar?

Send en epost til kulturnett@nrk.no og fortell hvorfor akkurat dine kolleger bør få oppleve artistparet i levende live i kontorlandskapet!

Konserten blir sendt direkte på NRK.no og NRK P2.

LES OGSÅ: Se alle kontorkonsertene her!

Kulturstrøm

 • Svenskene endrer avstemningsapp

  Melodifestivalen, svenskenes Melodi Grand Prix, endrer systemet i sin avstemnings-app etter kritikk for at den førte til at mer barnevennlige låter fikk flest stemmer. Arrangørene er ikke enige i kritikken, men velger å endre reglene slik at stemmene i appen nå vektes opp mot hverandre ut fra alder, skriver SVT.

  Benjamin Ingross vinner under 2018-finalen i Melodifestivalen
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Skutt utenfor konsertsted i Oslo

  En mann ble skutt og såret under en konsert på Bryn i Oslo. I alt fem personer ble pågrepet av politiet. Ifølge VG var det den britiske rapperen Geko som holdt konsert da skytingen skjedde.

 • Avis: Facebook kan få rekordbot

  Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).