NRK Meny
Normal

– Vår første ordentlige kontorjobb

Real Ones spilte på kontoret til NSB Kompetanse i Drammen. Fikk du ikke med deg konserten, eller har lyst til å høre den om igjen? Se den her!

Video Kontorkonserten med Real Ones

Kontorkonserten med Real Ones

David Vogt i Real Ones

David Vogt i Real Ones.

Foto: NRK.no

– Vår første ordentlige kontorjobb, kaller fiolinist og vokalist i Real Ones, David Vogt, den uvanlige spillejobben.

De ansatte på NSB Kompetanse i Drammen fikk oppleve Real Ones, kjent som et av Norges beste live-band, uten engang å måtte forlate arbeidsplassen.

Mellom øktene med å utdanne fremtidens lokførere og konduktører, fikk de ansatte på opplæringssenteret et kjærkomment avbrekk.

Inviterte til allsang

– Det var morsomt å spille for NSB, Norges kuleste bedrift etter vårt syn, mener Vogt.

En overvekt av mannlige ansatte ga en dyp og rungende klang i allsangen under «Ballad of an old man».

– Det låt virkelig flott. Vi fikk oppbacking av et ordentlig mannskor, sier vokalisten og fiolinisten.

NRK arrangerer i samarbeid med MIC (Norsk Musikkinformasjon) en serie konserter ute på forskjellige arbeidsplasser. Konsertene sendes direkte på NRK.no og i Kulturhuset på NRK P2.

Inspirert av Østen

Real Ones kommer fra Bergen og medlemmene har spilt sammen siden de var 14-15 år gamle.

Kvintetten består av Ivar Vogt, Jørgen Sandvik, Kåre Opheim, Øystein Skjælaaen og David Vogt.

Musikken kan beskrives som folk-rock med inspirasjon fra Orienten, med innslag av psykedelia. De er kjent for å leke med sjangre og inspirasjonskilder.

Besøk av Frikar?

Planleggingen av neste kontorkonsert er allerede igang. Jobber du i en bedrift i Oslo-området og har lyst på besøk av fiolinist Ragnhild Hemsing og Hallgrim Hansegård fra dansegruppa Frikar?

Send en epost til kulturnett@nrk.no og fortell hvorfor akkurat dine kolleger bør få oppleve artistparet i levende live i kontorlandskapet!

Konserten blir sendt direkte på NRK.no og NRK P2.

LES OGSÅ: Se alle kontorkonsertene her!

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS