Dronning Sonja: – Kjell er med oss i ånden

Dronningen åpnet i dag en utstilling som har kommet i stand takket være hennes samarbeid med Kjell Nupen. Nå fortsetter hun arbeidet uten den avdøde kunstneren.

Created by InfoDispatcher

Dronning Sonja åpnet sommerens utstilling på Oscarshall slott i dag.

Dronningen presenterte årets sommerutstiller, Olav Christoffer Jensen, på Oscarshall slott på Bygdøy i dag. Utstillingen skal gi dronningens hjertebarn, Dronning Sonjas kunstnerstipend, nye inntekter. Stipendet går til uetablerte kunstnere, og ble etablert av Dronning Sonja sammen med billedkunstnerne Ørnulf Opdahl og Kjell Nupen. Arbeidet fortsetter nå uten Nupen, som gikk bort tidligere i år.

– Vi savner ham veldig. Men jeg har følelsen av at Kjell er med oss i ånden og at han står ved siden av oss nå og jobber, sier Dronningen.

Les også:

– Forløsende for mitt arbeid

Blant verkene som skal stilles ut i sommer er en krukke som er tegnet og dekorert av Dronningen. Kjell Nupen har vært avgjørende for hennes utvikling som kunstner, mener hun.

– Han har vært den store forløseren for mange av de tingene jeg har fått lov å arbeide med.

Galleri Dronning Joséphine på Oscarshall slott i ble åpnet av dronningen i fjor sommer med utstillingen "Tre Reiser – tre landskap", som var et samarbeid mellom Dronning Sonja, Nupen og Ørnulf Opdahl.

Les også:

I år er det altså Olav Christoffer Jensen, og hans utstilling "Livet med Straumen" som skal få publikum til lystslottet på Oslos vestkant.

– Vi forsøker å skape et vakkert miljø hvor folk kan slappe av og få gode inntrykk, sier dronningen om galleriet.

Kjell Nupen er død, 58 år gammel. Se NRKs nekrolog. Laget av Marianne Rustad Carlsen.

Kulturstrøm

  • Malte over kritisert gatekunst

    Lørdag kveld forsvant veggmaleriet av den jødisk-ortodokse mannen fra lekeplassen i Bergen. – Bør tenke seg nøye om før man tar ned et kunstverk, sier advokat og ytringsfrihetsekspert.

  • Bergen tok storeslem i korps-NM

    Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.

    I 1. divisjon janitsjar tok Bergenskorpsene alle de tre første plassene og tapetserte pallen. Midtun Skoles Musikkorps vant, foran nabokorpset Skjold Skoles Musikkorps. Ulriken Janitsjar tok siste plassen på podiet.

    I 2. divisjon brass gikk Skodvin Skulemusikk til topps, med nyskrevet stykke av Kjetil Djønne.