NRK Meny
Normal

– Tenk på alt det han har skapt

Tidligere ordfører i Kristiansand, Bjørg Wallevik, minnes Kjell Nupen som en venn og samfunnskritiker som har skapt mye for hjembyen.

– Jeg minnes ham som en god venn, og en samfunnsborger som betydde og betyr mye for Kristiansand og billedkunsten. Han var og er en stor, stor kunstner, sier Wallevik.

Hun er svært glad for at Nupen og familien valgte å komme tilbake til Kristiansand og fremhever hvor mye han har gjort for hjembyen.

Bjørg Wallevik (bruk kun høyde/kvadrat)
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han var tydelig på at ham brydde seg om hjembyen. Tenk på alt det han har skapt i her. Da tenker jeg på parken, Søm kirke og alle maleriene og alt han gjorde for lindrende enhet på sykehuset. Han delte også ut stipender til unge kunstnere, sier Wallevik.

Var sammen på tur til Brasil

Kjell Nupen var ikke bare en av Sørlandets, men en av landets fremste kunstnere. Wallevik mener han er kjent utover landsdelens grenser i langt større grad enn mange er klar over.

– Jeg har vært sammen med Kjell Nupen i Brasil og sett hvilken oppmerksomhet han klarte å skape der, fordi de hadde hørt om han, sier hun.

– Han kommer til å lyse inn i fremtiden, når det gjelder å være en betydelig kunstner, sier Wallevik.

– Alltid spennende å være sammen med

Wallevik som har vær ordfører i Kristiansand i 12 år minnes også Nupen som en samfunnskritiker.

– Han var god å snakke med og var alltid spennende. Du fikk interessante samtaler. Han var en samfunnskritiker og alltid spennende å være sammen med, sier Wallevik.