NRK Meny
Normal

– Gleder meg aldri til konserter

Den norske popkometen Emilie Nicolas forbereder seg til en travel festivalsommer, men forteller at hun som regel gruer seg til konserter.

Popartisten er lørdagsgjest i Dagsrevyen 04.07.15.

Etter gjennombruddet med sin egen versjon Dumdum Boys-låten «Pstereo» i 2013 har det vært knyttet store forventninger til Emilie Nicolas Kongshavn fra Bærum.

Forventningene ble innfridd med fjorårsalbumet «Like I'm A Warrior» som ble hyllet av et samlet anmelderkorps. 27-åringen ble i januar kåret til «Årets Popsolist» og «Årets Nykommer» under Spellemannsprisen , men prisene har hun gjemt i en krok i studioet hvor hun arbeider.

– De har jeg gjemt. Jeg liker ikke å vise de frem.

Hvorfor?

– Det er fint å være litt ydmyk, sier Nicolas og henviser til janteloven.

Travel sommer

Emilie Nicolas forteller hun at de siste ukene har hatt 18-timers arbeidsdager for å øve til en svært travel festivalsommer.

Neste uke spiller hun konsert i London før hun de neste to månedene skal spille på blant annet Moldejazz, Slottsfjellfestivalen, Malakoff i Nordfjoreid og Øyafestivalen i Oslo.

På tross av at hun har blitt hyllet for sine opptredener, forteller hun at hun alltid er nervøs før hun skal på scenen.

– Jeg gleder meg aldri til en konsert, det er mer sånn at jeg gruer meg. Men når jeg er ferdig med en konsert er jeg sykt lykkelig. Da er jeg alltid veldig glad.

– Jeg vil bli tatt alvorlig

Nicolas prøver å unngå rampelyset og beskriver seg selv som privat, noe hun tror gjør at publikum tar henne alvorlig.

– Hvis jeg kommer ut og sier «Shallabais alle sammen, her kommer jeg med en låt», så er det kanskje vanskeligere å nå ut med det jeg vil si.

– Budskapet mitt og det jeg synger om er personlig, vanskelig og alvorlig. Jeg vil bli tatt alvorlig og derfor syns jeg det er greit å ikke være så jovial.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK