Hopp til innhold

– Gleder meg aldri til konserter

Den norske popkometen Emilie Nicolas forbereder seg til en travel festivalsommer, men forteller at hun som regel gruer seg til konserter.

Popartisten er lørdagsgjest i Dagsrevyen 04.07.15.

Etter gjennombruddet med sin egen versjon Dumdum Boys-låten «Pstereo» i 2013 har det vært knyttet store forventninger til Emilie Nicolas Kongshavn fra Bærum.

Forventningene ble innfridd med fjorårsalbumet «Like I'm A Warrior» som ble hyllet av et samlet anmelderkorps. 27-åringen ble i januar kåret til «Årets Popsolist» og «Årets Nykommer» under Spellemannsprisen , men prisene har hun gjemt i en krok i studioet hvor hun arbeider.

– De har jeg gjemt. Jeg liker ikke å vise de frem.

Hvorfor?

– Det er fint å være litt ydmyk, sier Nicolas og henviser til janteloven.

Travel sommer

Emilie Nicolas forteller hun at de siste ukene har hatt 18-timers arbeidsdager for å øve til en svært travel festivalsommer.

Neste uke spiller hun konsert i London før hun de neste to månedene skal spille på blant annet Moldejazz, Slottsfjellfestivalen, Malakoff i Nordfjoreid og Øyafestivalen i Oslo.

På tross av at hun har blitt hyllet for sine opptredener, forteller hun at hun alltid er nervøs før hun skal på scenen.

– Jeg gleder meg aldri til en konsert, det er mer sånn at jeg gruer meg. Men når jeg er ferdig med en konsert er jeg sykt lykkelig. Da er jeg alltid veldig glad.

– Jeg vil bli tatt alvorlig

Nicolas prøver å unngå rampelyset og beskriver seg selv som privat, noe hun tror gjør at publikum tar henne alvorlig.

– Hvis jeg kommer ut og sier «Shallabais alle sammen, her kommer jeg med en låt», så er det kanskje vanskeligere å nå ut med det jeg vil si.

– Budskapet mitt og det jeg synger om er personlig, vanskelig og alvorlig. Jeg vil bli tatt alvorlig og derfor syns jeg det er greit å ikke være så jovial.

Kulturstrøm

 • KORK-dirigent Petr Popelka til Wiener Symphoniker

  KORKs avtroppende sjefdirigent Petr Popelka er utnevnt til ny sjefdirigent i Wiener Symphoniker, et av verdens absolutte topporkestre.

  Popelka har en raskt stigende karriere, men KORK var hans første orkester som sjefdirigent. - Vi er stolte av å ha vært Popelkas første orkester. Denne overgangen er som Glimt-trener Knutsen skulle gått rett til Ajax, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø.

  Popelka avslutter samarbeidet med KORK med turné til Tsjekkia i juni.

  Petr Popelka
  Foto: NRK