Hopp til innhold

«Alle mot 1»: Ikke bekymret for tekniske problemer

Lørdag kveld har den nye interaktive lørdagssatsingen «Alle mot 1» premiere. Med en app skal TV-seere delta i konkurransen og kjempe om opp til 100.000 kroner.

Selda Ekiz og Ole Rolfsrud skal lede NRKs nye direktesendte lørdagssatsing «Alle mot 1», som har premiere i kveld kl 19.55.

Selda Ekiz og Ole Rolfsrud gleder seg til å lede det nye interaktive programmet.

Både NRK og TV Norge har tidligere prøvd seg på interaktive konsepter, hvor publikum har fått mulighet til å være med å spille via internett. I fjor lanserte TV Norge programmet «Lost in time», som fikk tekniske problemer på grunn av høy aktivitet på appen.

Prosjektredaktør Pia Basberg er ikke bekymret for at det samme vil skje med appen «Alle mot 1».

– TV Norge hadde en avansert spillapp til «Lost in time» der man faktisk skulle spille i selve appen. Mens det vi har er en avstemmingsapp som er veldig lite avansert i forhold. Den tekniske løsningen vår er annerledes, sier hun.

– Appen er blitt testet flere ganger

Basberg sier at «Alle mot 1»-appen har en enorm kapasitet og at den er blitt testet flere ganger.

– Danskene har allerede produsert to sesonger med kjempesuksess, og det samme har Finland, sier hun.

– Jeg kan ikke forutse alle utfordringer, men jeg er evig optimist og syns det er kjempegøy at vi prøver oss på dette konseptet.

Hun forklarer at Nordisk Film sammen med NRK har utviklet appen for at hele familien skal ha mulighet til å sitte hjemme i stua og delta i konkurransen.

– Vi håper at så mange som mulig er med og spiller. Spillet er enkelt og passer for alle aldre, uansett om du er 5 eller 80 år.

– Kan vinne opp til 100.000 kroner

I ti uker tar Ole Rolfsrud og Selda Ekiz imot en ny deltaker i studio, som får presentert i alt sju oppgaver. Den ene deltakeren må kjempe mot hele Norge om å komme nærmest rett svar på eksperimentene.

– Hvis Norge sitt gjennomsnittssvar – der ditt svar som TV-seer er med – er nærmest fasiten, vil potten til Norge øke, sier programleder Selda Ekiz.

Jo nærmere man kommer svaret i hver av de seks oppgavene, jo mer penger kan man vinne. I finalen står det mellom deltakeren i studio og alle de som sitter hjemme og spiller. Er gjennomsnittet av svaret fra Norge bedre enn deltakeren i studio blir en av dem som har spilt i NRK-appen ringt opp og kåret som vinner av det som ligger i potten.

Hvor mange ping-pong baller blir igjen på bordet?

Klarer du å gjette hvor mange ping-pong baller som blir igjen på bordet?

Kan gjette deg frem til svaret

Ekiz forklarer videre at både deltaker og TV-seere kan gjette og beregne seg frem til resultatene av oppgavene, som kan være alt fra hverdagslige utfordringer til helsprø eksperimenter.

For å kunne delta som TV-seer må du laste ned appen «Alle mot 1», og registrere deg med fult navn, telefonnummer og adresse.

– Da får du mulighet til å spille mot deltakeren som sitter i studio, sier Rolfsrud.

– Det er derfor det heter «Alle mot 1». Alle i Norge kan spille mot den ene deltakeren i studio, sier Ekiz.

Alle mot 1

Appen kan både lastes ned til Iphone og Android.

Foto: Privat

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters