Hopp til innhold

2gether

Lørdag kommer duoen 2gether til På dansefot. De har med seg en rykende fersk cd som de gjerne vil at du skal høre.

2gether i På dansefot

2gether sin nettside

"Sommernatt i Froland" er navnet på 2gether sin nye plate. Duoen består av Eivind Riseth fra Os i Østerdalen og Anne May Riseth fra Andøya i Vesterålen, begge med erfaring som musikere helt fra 60-70 tallet.
2gether har skrevet norske tekster til 11 av de 12 melodiene på deres nye CD, og komponert 7 av disse. Tittelsporet på den nye CD'en "Sommernatt i Froland", har allerede vært presentert i På dansefot sommeren 2009.
2gether skriver sanger som berører deres eget hverdagsliv. En av sangene, ”Gi meg en blomst mens jeg lever” er skrevet til Eivinds mor Marit, som ble enke i vår. En annen vakker sang, ”Velkommen til vår verden” er skrevet til deres tredje barnebarn Morten Andreas, som ble født 17. mai.
”Nordnorsk sommerdag” beskriver stemningen som kan oppleves om sommeren på Andøya der Anne May kommer fra.
Lørdag er duoen gjester i På dansefot. Da får du høre om innspillingen i Sverige og selvfølgelig får du høre musikken.

Lørdag 17. oktober 22.05 i På dansefot

2gether sin nettside

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters