NRK Meny
Normal

1980-årene

80-tallet er tiåret da både japper og Dal-brødre sørger for at overfloden kommer til Norge for alvor. Samtidig samler Bob Geldof verdens største artister i et fellelsløft mot verdens fattigdom. Forbruk og empati i en ny syntese.

Berlinmuren, Live Aid, Palme-drapet og romfergen Columbia
Foto: AP/NASA/David Caulkin/Gerard Malie / Scanpix/AFP

Tiåret ble preget av Reagan og Gorbatsjov, Pat Sharp og Trond Viggo, Pacman og Space Invaders, Blekkulf og Bellona, Tsjernobyl og Berlinmur, puddelrock og breakdance, cd’en og Commodore 64, Taco og Grandiosa, skulderputer og rottehaler, dansefilmer og fugledans, Madonna og Prince, taffel-sticks og gullfisk, Rubiks kube og Scoop, hockeypulver og hockeysveis, Treholt-saken og Olof Palme, Poco Loco og Bik Bok, Søren Superstar og Erik Solér, Dynastiet og Casino, Bobbysocks og a-ha, Pelle og Proffen, japper i pastell, ET og Gremlins, Honni korn og Hubba bubba, Samantha Fox og Miami Vice og mye, mye mer....

I årets Klassefesten er 80-tallet solid representert med disse fem årstallene:

1980 , 1981 , 1982 , 1985 og 1986 !

Kulturstrøm

  • Penger til Blues-film

    Formannskapet på Notodden bevilget i går 300 000 kroner til filmprosjektet Bluestown Rising. Daglig leder for prosjektet, Jostein Forsberg, sier til Telen at det var en reel fare for at prosjektet kunne stoppet opp uten disse pengene.

    Jostein Forsberg
    Foto: Ragnar Lurås / NRK
  • Voldsom vekst for Facebook

    Facebooks resultat i første kvartal vokste med 63 prosent til 5 milliarder dollar. Facebooks inntekter fra reklame har vokst 50 prosent til 11,8 milliarder dollar – tilsvarende 94 milliarder kroner.