Hopp til innhold

- Vi skal få dem til å blomstre!

Dag Ingebrigtsen og Jenny Jensen lover å gjøre alt i sin makt for å få sine favoritter Helge Toft og Sogns fram i lyset. - Øynene skal gnistre og huden skal skinne!

Dag Ingebrigtsen og Helge Toft

Helge Toft jubler etter å ha blitt valgt ut som Dag Ingebrigtsens favoritt.

Foto: Magnus Due-Tønnessen / NRK

Trenerne Dag Ingebrigtsen og Jenny Jenssen ble presentert for fire dyktige artister og band hver, men kunne bare velge én favoritt hver for å jobbe videre med.

- Nivået er steinhardt. Alle er jo så flinke. Det er ikke like enkelt å slå igjennom i dag som da jeg slo igjennom. Den gang var det kun én kanal – i dag er det et mye større mediebilde. Hadde hele Norge visst om disse artistene, tror jeg alle ville vært stjerner, sier Dag Ingebrigtsen.

- Ingen tvil

For Dag var det imidlertid ingen tvil om at det var Helge han ville trene, etter å ha hørt ham spille.

- Jeg falt for musikken, han lager fine tekster og synger fantastisk!

Dag ønsker å være en ydmyk trener. Han liker å behandle mennesker på samme måte som han han liker å bli behandlet selv. Det innebærer verken å overkjøre eller overprøve artisten. Han vil nå sette seg ned med Helge og finne ut hva han ønsker med sin karriere.

Helge Toft

Helge Toft skal legge plan med trener Dag Ingebrigtsen om hvordan de skal vinne.

Foto: Haakon Nordvik

- Vi skal lage en plan

- På samme måte som vi gjorde med The Kids, skal jeg lage en ti punkts plan for Helge - eller ti bud, om du vil. Det innebærer både kortsiktige og langsiktige mål.

Helge skal hele tiden ha noe å strekke seg etter. Noe å glede seg til hver dag. Jeg vil få ham til å blomstre! Når han synger skal øynene hans gnistre og huden hans skal skinne!

Tatt på sengen

Haugesunds lokale pophelt Helge Toft var ikke forberedt på å gå videre og følte han ble tatt litt på sengen da Dag annonserte sitt valg:

- Jøss, så kult! var hans første tanke da det gikk opp for ham at han går videre.

Helge hadde egentlig forsont seg med tanken på å reise til Oslo for å se hvordan TV lages, men synes det er gøy å komme seg ut av Haugesund og distriktet sitt og få vist seg til flere.

Om treneren sin har Helge bare gode ord:

- Jeg er veldig fornøyd. Han er en veldig fin mann og jeg tror vi skal toppe det hele!

På spørsmål om hva han skal fokusere på fremover, fremhever han humoren sin og det gode humøret. Målet er å komme rett ut av tv-skjermen, begeistre folket og vinne det hele!

Se videopresentasjon av Helge Toft her

Jenny Jensen og gruppa Sogns

- Dette blir den mest lærerike høsten i Sogns' historie, sier Geir Aage Sogn.

Foto: Magnus Due-Tønnesen / NRK

Lærerik høst

Det unge dansebandet Sogns har ikke eksistert lenger enn siden 2005 og trodde knapt sine egne ører da de fikk beskjed om at de er videre i konkurransen.

- Det er helt fantastisk! Bare det å bli blant de 24 og få være med er utrolig stort, sa en strålende Geir Aage Sogn, bassist og initiativtaker til danseorkesteret Sogns.

- Jenny Jenssen er en dame med masse erfaring fra sjangeren og generell erfaring fra det å være artist som vi håper og tror hun kan overføre til oss. Å bli valgt ut av en så anerkjent dame er utrolig moro.

Sogns

Sogns skal få hele Norge interessert i danseband!

Foto: Nils Terje Bakken

- Vi skal ta publikum!

Også trener Jenny er fornøyd.

- Jeg ser et kjempepotensiale! De er utrolig dyktige og det er en god kjemi mellom alle. Det er også artig at de er to generasjoner, selv om de fleste jo er i alderen 21-24. Nå er vi klare for å dra ut og ta publikum!

Jenny forteller hun har en visjon om å dra dansebandsjangeren noen steg videre. Målet er selvsagt finalen 1.desember!

- Dette blir helt klart den mest lærerike høsten i Sogns historie, avslutter Geir Aage, som sammen med Sogns gleder seg til å bli inspirert av Jenny fremover.

Se videopresentasjon av Sogns her

Hvem syns du burde vinne Lyden av lørdag? Si din mening i debattforumet!

 

Gikk du glipp av programmet? Se det igjen her!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters