NRK Meny
Normal

- Her er min Allah

Da Namra Saleem var liten tegnet hun Allah på veggen hjemme med rød tusj. I ukas Radio Migrapolis oppsøker hun barn og voksne for å snakke om deres bilde av Gud.

Namra Saleem

Til morens fortvilelse likte Namra Saleem å tegne Allah med rød tusj på veggen hjemme i Stavanger. Alltid formet som en A, med to prikker midt i som øyne.

Foto: Else Karine Archer / NRK

For barna på Møllergata skole er han magisk. For en ung mormoner oppleves han som varm kjærlighet.

Hvor viktig er det egentlig å snakke med hverandre om hva vi tror på? Og er det egentlig noe vits i, i et Norge hvor vi har friheten til å leve akkurat som vi vil?

Vel, en gjeng ungdommer i Oslo mener det er så viktig at de har startet foreningen Ung Dialog. Et forum der både humanetikere, muslimer, kristne og andre møtes for å diskutere.

- Når de forteller om storslåtte bønneritualer, så er det nærmeste jeg kommer at jeg alltid lager meg en kopp te og leser avisen når jeg kommer på jobb, sier humanist Lars Petter Helgestad.

Hanan El-Boukri er muslim og synes det er utfordrende å få ikke-troende til å forstå hva troen betyr for henne. - Hvis du ikke har smakt smaken av tro kan du ikke forstå hundre prosent hva det vil si. Du kan bare tenke deg det, forklarer hun.

Ballongbrev

Mens Namra Saleem tegnet Allah på veggen, sendte Nefise Özkal Lorentzen ballongbrev til Allah da hun var liten.

Nå vil den norsk-tyrkiske dokumentarfilmskaperen kaste et nytt lys over hvordan islam og de andre abrahamittiske religionene har bygget ned kvinners situasjon i verden.

Nefise Özkal Lorentzen

Dokumentarfilmskaper Nefise Özkal Lorentzen utforsker kvinnerollen i de Abrahamittiske religionene i filmen 'En ballong til Allah'

Foto: Dang Trinh / NRK

- "En ballong til Allah" er en veldig personlig film, sier Lorentzen til Radio Migrapolis. Hun reiser blant annet til Kairo og Istanbul for å finne ut mer om kvinnens rolle i samfunnet.

- Jeg vil vise at kristendommen, jødedommen og islam har veldig mye felles.

Hør Radio Migrapolis på søndag kl 13.03 på P2