Hopp til innhold

Hestesport

Oppsummert

  • Fra kl. 14.00: EM i sprangridning, individuell finale.
  • Fra Riesenbeck, Tyskland.
  • Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Nina Braaten.
  • Arcangelo vant Belmont Stakes – historisk seier for Antonucci

    8-oddseren Arcangelo vant galoppklassikeren Belmont Stakes. Jena Antonucci ble første kvinnelige trener med seier i storløpets 155-årige historie.

    Etter løpet hyllet Antonucci vinnerhesten som en «forbløffende gave» med «en mesters hjerte».

    Hun ga også råd til andre som håper å bryte barrierer slik hun har gjort.

    – Gi aldri opp, Og om du ikke får plass rundt bordet, lag ditt eget bord. Bygg laget ditt. Du blir sett om du bare jobber ræva av deg, sa hun.

    Det ble en positiv avslutning på årets Triple Crown-løp etter at hestedødsfall kastet en skygge over både Kentucky Derby og Preakness Stakes.

    (©NTB)

    Trainer Jena Antonucci, second from left, celebrates after her horse Arcangelo, with jockey Javier Castellano, won the 155th running of the Belmont Stakes horse race, Saturday, June 10, 2023, at Belmont Park in Elmont, N.Y.
    Foto: AP
  • Travstjerne får startnekt på livstid

    Supertravaren Propulsion får aldri meir starte i løp etter skandalen som kosta hesten sigeren i blant anna Elitloppet i 2020.

    Det er klart etter at overdomstolen i svensk travsport har avsagt den endelege avgjerda i saka rundt Propulsion og trener Daniel Redén. Redén får ei bot på 100.000 svenske kroner.

    Det var etter sigeren i Elitloppet for to år sidan at det norske fagbladet Trav- og Galopp-Nytt publiserte opplysningar om at stjernehesten var såkalla nervesnittet i USA før han kom til Sverige.

    Nervesnitting er lov i Nord-Amerika, og hestar kan også gå løp etter et slikt inngrep. I mange andre land, deriblant Noreg og Sverige, blir utelukka alle hestar med ei slik historikk frå løp.

    Nervesnitting kan bidra til at ei hest fungerer betre i løp fordi den blir mindre følsam i høvene.

    Propulsion travet inn 26,3 millioner svenske kroner etter at han skal ha blitt nervesnittet i 2015.

    Propulsion og trener Daniel Reden
    Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
  • Første «Bragdguldet» til hestesport

    Den gjevaste idrettsprisen i Sverige, Bragdguldet, går i år til landslaget i sprangriding, som tok OL-gull i Tokyo i sommar, melder SVT.

    Peder Fredricsson, Henric von Eckermann og Malin Baryard-Johnsson vann OL-gullet etter omhopping.

    Bragdguldet er delt ut av Svenska Dagbladet sidan 1925, men dette er første gongen prisen går til hestesport.

    Svensk sprangridingslag OL-gull
    Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP
  • Gulliksen klar for OL-finalen

    Geir Gulliksen (61) og hesten Quatro måtte tåle et surt feilpoeng i tidsstraff i OL-kvalifiseringen i sprangridning i Tokyo tirsdag, men er likevel finaleklare.

    Den norske ekvipasjens ene feilpoeng holdt til plass blant de 30 som står på startstrek i onsdagens finale.

    Veteranen Gulliksen, som er tidenes eldste norske OL-utøver, loset hesten Quatro trygt gjennom banen i OL-anlegget i den japanske hovedstaden. I mål ble imidlertid ekvipasjen straffet med ett poeng etter å ha kommet 41 hundredeler for sent til å klare tidsgrensen.

    Det poenget kunne i verste fall ha kostet Gulliksen plassen i finalen. Ekvipasjene rangeres etter antall feilpoeng, ikke tid. Til slutt kunne imidlertid den erfarne nordmannen juble.

    I forkant av sommerlekene i Japan var veteranen klar på at en medalje var drømmen. Det håpet lever fortsatt. (NTB)

    gg
    Foto: Behrouz Mehri / AFP
  • Gulliksen (61) OL-klar

    Geir Gulliksen blir tidenes eldste norske OL-deltaker når han skal kjempe om edelt metall i sprangridning i Tokyo-OL senere i sommer.

    Én ekvipasje i sprangridning var med da Olympiatoppen presenterte den norske OL-troppen lørdag, men først mandag ble det kjent hvem som får reise til Japan.

    Gulliksen kjempet om plassen med datteren Victoria og Marie Valdar Longem.

    – Det er utrolig artig det, men det er klart jeg hadde ikke blitt lei meg om Victoria ble tatt ut i stedet for meg. Men når man er med og konkurrerer, så vil man gjerne være den som blir tatt ut. Det her er en av mine siste sjanser til å være med i et OL, så det har egentlig vært planen min hele veien, sier Gulliksen til Sunnmørsposten.

    Geir Gulliksen
    Foto: Nils Petter Nilsson/TT / NTB scanpix

Her blir ryttaren biten av motstandar-hest: – Aldri sett før

hest pisk

Steiler over piskbruk på hest

Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

Siste nytt

  • Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

    Det blir ingen tradisjonell femmil i Holmenkollen neste vinter. I stedet skal VM-heltene fra Granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i Oslo.

    Det ble besluttet da langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i slovenske Portoroz onsdag.

    Verdenscuprennene i Kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet.

    Det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen på terminlista for 2024/25. FIS har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i VM.

    Nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i Kollen tatt.

    Lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars.

    – Det blir fantastisk med verdenscuphelg i Holmenkollen rett etter VM. Vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune, til NTB. (NTB)

    Verdenscup i Holmenkollen 2024
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

    Onsdag kom bekreftelsen at Dorothea Wierer fortsetter karrieren som skiskytter. Hun tok også et oppgjør med rykter i sosiale medier.

    – Jeg prøver å ikke lese for mye av sosiale medier, men noen ganger er det umulig. Det har vært mange som har sagt at jeg har vært gravid, at jeg ikke har det i meg lenger eller at gjør det for pengene. Noen har også sagt at jeg kun gjør dette for å være på TV. Alt i alt er jeg en atlet og jeg gjør alltid mitt beste i det jeg gjør, sier Wierer til NRK.

    Wierer forteller at hun har tatt to måneder pause hvor hun har trent minimalt og levd «det vanlige» livet. Nå ser hun frem til å fortsette karrieren.

    – Jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. Jeg vil fortsette frem til OL i 2026, sier Wierer på pressekonferansen og fortsetter:

    – Det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier Wierer.

    Sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. Etter VM, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen.

    – Jeg ser frem til å fortsette, sier Wierer.

    Denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for Eurosport/Discovery under OL i Paris.

    Dorothea Wierer
  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal