Direkte fra World Equestrian Games i Normandie, Frankrike. Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Emil Flam.

Hestesport

Diskutér VM i hestesport

Elise Hellem Ratvik er dressurdommer og aktiv konkurranserytter. Har du spørsmål om heste-VM? Elise kan svare deg!

  • Gulliksen (61) OL-klar

   Geir Gulliksen blir tidenes eldste norske OL-deltaker når han skal kjempe om edelt metall i sprangridning i Tokyo-OL senere i sommer.

   Én ekvipasje i sprangridning var med da Olympiatoppen presenterte den norske OL-troppen lørdag, men først mandag ble det kjent hvem som får reise til Japan.

   Gulliksen kjempet om plassen med datteren Victoria og Marie Valdar Longem.

   – Det er utrolig artig det, men det er klart jeg hadde ikke blitt lei meg om Victoria ble tatt ut i stedet for meg. Men når man er med og konkurrerer, så vil man gjerne være den som blir tatt ut. Det her er en av mine siste sjanser til å være med i et OL, så det har egentlig vært planen min hele veien, sier Gulliksen til Sunnmørsposten.

   Geir Gulliksen
   Foto: Nils Petter Nilsson/TT / NTB scanpix
  • Økt interesse for hestesport

   I hele landet har det vært en økning i interessen for hestesport, sier organisasjonssjef i Norges Rytterforbund, Tine S. Fossing til NRK. Det har de blant annet merket i Meløy kommune (bildet), hvor medlemstallene har doblet seg de siste årene.

   Under sprangridning i Reipå ridehall i Meløy kommune. Også i Meløy har de merket økt interesse for hestesporten de siste årene.
   Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
  • Oslo Horse Show er avlyst

   Oslo Horse Show og Norges Rytterforbund har besluttet å avlyse arrangementet på grunn av usikkerheten rundt koronapandemien.

   Det tradisjonsrike sprangridningsstevnet skulle gått av stabelen på Fornebu 16. til 18. oktober.

   – Vi ser frem til å være sammen om dette i Oslo igjen i 2021, sier generalsekretæren i Det internasjonale rytterforbundet (FEI), Sabrina Ibáñez.

   Oslo Horse Show
   Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
  • Ryttar utestengd i 20 år

   Sh Abdul Aziz Bin Faisal Al Qasimi frå Dei arabiske emirata er utestengd i 20 år for å ha dopa hesten sin til døde, har domsutvalet i det internasjonale ryttarforbundet (FEI) bestemt.

   Hans hest Castlebar Contraband døydde under eit løp i Frankrike i 2016. Hesten kollapsa under løpet, og obduksjonen viste spor av eit ulovleg stoff, og hesten hadde i tillegg fått blokkerte nervar slik at han ikkje skulle kjenne smerte, melder insidethegames.biz.

   Først i førre veke fall dommen, som inneber utestenging av den 31 år gamle ryttaren til juni 2040.

   – Vi har hatt mistankar om att slikt ha pågått ei tid, men dette er det første tilfellet der vi har klare bevis for nerveblokkering under konkurransar, seier FEIs sjefsveterinær Göran Åkerström til ridenews.se.

  VM Hestesport: Sprangridning finale
  Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

  Sportsnyheter

  1cf0_K6B65U

  Flengende TV-kritikk etter Duestads finaledrama: – En liten skam å følge finalen

  TOKYO/OSLO (NRK): Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronsen i 10 meter lutfrifle. Men det nervepirrende finaledramaet var det ikke så lett å følge med på, selv for de som kan sporten best.

  Siste nytt

  • Vaksinert utøver sjokkert over test

   Tyskeren Simon Geschke ble nektet start i landeveisrittet i sykling i OL etter at han testet positivt for koronaviruset. Det til tross for at han er vaksinert.

   Geschke har tidligere blant annet vunnet en etappe i Tour de France i 2015. Han bodde ikke i OL-landsbyen i Tokyo.

   Han sier han har fulgt alle smittevernregler i OL og legger til at han har det bra fysisk. En positiv spyttprøve ble bekreftet av en positiv PCR-test, selv om det var lave virusverdier i den.

   Til ZDF sier Geschke at han er sjokkert over at han kunne teste positivt selv om han er vaksinert.

   – Jeg trodde hele dagen at den positive prøven var en feil. Jeg kunne reise i Europa, til og med i Tour de France. Alt i Japan er litt annerledes, kanskje de tar det litt mer alvorlig, sier Geschke.

   Tyskeren tror han kan ha blitt smittet på en flyplass i forbindelse med reisen fra Frankrike til Japan.

   Det er ikke andre positive prøver i den tyske sykkeltroppen.

   I1UNLS5yfHo
   Foto: Christophe Ena / AP
  • Tyfonvarsel i OL – flytter øvelser

   En tyfon er på vei mot Japans hovedøy og er ventet å nå regionen OL-byen Tokyo ligger i tirsdag. Uværet har allerede ført til OL-endringer.

   Rokonkurransene som skulle ha gått mandag er blitt framskutt til søndag i håp om å slippe unna uværet. Det er ikke uvanlig at værforhold gjør at øvelser i et OL må flyttes.

   En tyfon er tropisk lavtrykk med vindstyrker på over 33 meter per sekund, og den kalles også en tropisk orkan, skriver Store Norske Leksikon. Bildet nedenfor er brukt som illustrasjon, men viser ødeleggelsene da en tyfon traff en by nær Tokyo høsten 2019.

   Før det ligger det an til den varmeste OL-dagen. Prognosene for søndag sier opp til 35 varmegrader og lite skyer.

   Triathlonkonkurransen for menn kan bli ekstra krevende selv om det mandag er meldt to-tre grader kjøligere vær enn søndag.

   Utøverne starter allerede 06.30 lokal tid for å slippe unna den verste heten. Det betyr at startskuddet går allerede før midnatt søndag kveld norsk tid.

   WQpcw-7skGU
   Foto: AP
  • 17 nye smittetilfeller i OL

   OL-arrangøren opplyser lørdag at det er registrert 17 nye koronasmittetilfeller som kan knyttes til sommerlekene i Tokyo.

   Dermed er det totalt 123 personer tilknyttet Tokyo-OL som har testet positivt for koronavirus siden 1. juli.

   Arrangørkomiteen opplyser lørdag at det er en utenlandsk utøver blant de nye smittetilfellene som er blitt registrert.

   Lekene i Tokyo ble utsatt i ett år på grunn av koronapandemien, og flere i Japan mener OL burde ha blitt avlyst i sommer på grunn av smittesituasjonen.

   baZT6fep9Jw
   Foto: AP

  Sendeplan

  Kl. Program Kanal