Hopp til innhold

Hestesport

Oppsummert

  • Fra kl. 14.00: EM i sprangridning, individuell finale.
  • Fra Riesenbeck, Tyskland.
  • Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Nina Braaten.
  • Arcangelo vant Belmont Stakes – historisk seier for Antonucci

    8-oddseren Arcangelo vant galoppklassikeren Belmont Stakes. Jena Antonucci ble første kvinnelige trener med seier i storløpets 155-årige historie.

    Etter løpet hyllet Antonucci vinnerhesten som en «forbløffende gave» med «en mesters hjerte».

    Hun ga også råd til andre som håper å bryte barrierer slik hun har gjort.

    – Gi aldri opp, Og om du ikke får plass rundt bordet, lag ditt eget bord. Bygg laget ditt. Du blir sett om du bare jobber ræva av deg, sa hun.

    Det ble en positiv avslutning på årets Triple Crown-løp etter at hestedødsfall kastet en skygge over både Kentucky Derby og Preakness Stakes.

    (©NTB)

    Trainer Jena Antonucci, second from left, celebrates after her horse Arcangelo, with jockey Javier Castellano, won the 155th running of the Belmont Stakes horse race, Saturday, June 10, 2023, at Belmont Park in Elmont, N.Y.
    Foto: AP
  • Travstjerne får startnekt på livstid

    Supertravaren Propulsion får aldri meir starte i løp etter skandalen som kosta hesten sigeren i blant anna Elitloppet i 2020.

    Det er klart etter at overdomstolen i svensk travsport har avsagt den endelege avgjerda i saka rundt Propulsion og trener Daniel Redén. Redén får ei bot på 100.000 svenske kroner.

    Det var etter sigeren i Elitloppet for to år sidan at det norske fagbladet Trav- og Galopp-Nytt publiserte opplysningar om at stjernehesten var såkalla nervesnittet i USA før han kom til Sverige.

    Nervesnitting er lov i Nord-Amerika, og hestar kan også gå løp etter et slikt inngrep. I mange andre land, deriblant Noreg og Sverige, blir utelukka alle hestar med ei slik historikk frå løp.

    Nervesnitting kan bidra til at ei hest fungerer betre i løp fordi den blir mindre følsam i høvene.

    Propulsion travet inn 26,3 millioner svenske kroner etter at han skal ha blitt nervesnittet i 2015.

    Propulsion og trener Daniel Reden
    Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
  • Første «Bragdguldet» til hestesport

    Den gjevaste idrettsprisen i Sverige, Bragdguldet, går i år til landslaget i sprangriding, som tok OL-gull i Tokyo i sommar, melder SVT.

    Peder Fredricsson, Henric von Eckermann og Malin Baryard-Johnsson vann OL-gullet etter omhopping.

    Bragdguldet er delt ut av Svenska Dagbladet sidan 1925, men dette er første gongen prisen går til hestesport.

    Svensk sprangridingslag OL-gull
    Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP
  • Gulliksen klar for OL-finalen

    Geir Gulliksen (61) og hesten Quatro måtte tåle et surt feilpoeng i tidsstraff i OL-kvalifiseringen i sprangridning i Tokyo tirsdag, men er likevel finaleklare.

    Den norske ekvipasjens ene feilpoeng holdt til plass blant de 30 som står på startstrek i onsdagens finale.

    Veteranen Gulliksen, som er tidenes eldste norske OL-utøver, loset hesten Quatro trygt gjennom banen i OL-anlegget i den japanske hovedstaden. I mål ble imidlertid ekvipasjen straffet med ett poeng etter å ha kommet 41 hundredeler for sent til å klare tidsgrensen.

    Det poenget kunne i verste fall ha kostet Gulliksen plassen i finalen. Ekvipasjene rangeres etter antall feilpoeng, ikke tid. Til slutt kunne imidlertid den erfarne nordmannen juble.

    I forkant av sommerlekene i Japan var veteranen klar på at en medalje var drømmen. Det håpet lever fortsatt. (NTB)

    gg
    Foto: Behrouz Mehri / AFP
  • Gulliksen (61) OL-klar

    Geir Gulliksen blir tidenes eldste norske OL-deltaker når han skal kjempe om edelt metall i sprangridning i Tokyo-OL senere i sommer.

    Én ekvipasje i sprangridning var med da Olympiatoppen presenterte den norske OL-troppen lørdag, men først mandag ble det kjent hvem som får reise til Japan.

    Gulliksen kjempet om plassen med datteren Victoria og Marie Valdar Longem.

    – Det er utrolig artig det, men det er klart jeg hadde ikke blitt lei meg om Victoria ble tatt ut i stedet for meg. Men når man er med og konkurrerer, så vil man gjerne være den som blir tatt ut. Det her er en av mine siste sjanser til å være med i et OL, så det har egentlig vært planen min hele veien, sier Gulliksen til Sunnmørsposten.

    Geir Gulliksen
    Foto: Nils Petter Nilsson/TT / NTB scanpix

Her blir ryttaren biten av motstandar-hest: – Aldri sett før

hest pisk

Steiler over piskbruk på hest

Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal