Hopp til innhold

Hestesport

Oppsummert

 • Fra kl. 14.00: EM i sprangridning, individuell finale.
 • Fra Riesenbeck, Tyskland.
 • Kommentatorer: Ingrid Sørli Glomnes og Nina Braaten.
 • Travstjerne får startnekt på livstid

  Supertravaren Propulsion får aldri meir starte i løp etter skandalen som kosta hesten sigeren i blant anna Elitloppet i 2020.

  Det er klart etter at overdomstolen i svensk travsport har avsagt den endelege avgjerda i saka rundt Propulsion og trener Daniel Redén. Redén får ei bot på 100.000 svenske kroner.

  Det var etter sigeren i Elitloppet for to år sidan at det norske fagbladet Trav- og Galopp-Nytt publiserte opplysningar om at stjernehesten var såkalla nervesnittet i USA før han kom til Sverige.

  Nervesnitting er lov i Nord-Amerika, og hestar kan også gå løp etter et slikt inngrep. I mange andre land, deriblant Noreg og Sverige, blir utelukka alle hestar med ei slik historikk frå løp.

  Nervesnitting kan bidra til at ei hest fungerer betre i løp fordi den blir mindre følsam i høvene.

  Propulsion travet inn 26,3 millioner svenske kroner etter at han skal ha blitt nervesnittet i 2015.

  Propulsion og trener Daniel Reden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Første «Bragdguldet» til hestesport

  Den gjevaste idrettsprisen i Sverige, Bragdguldet, går i år til landslaget i sprangriding, som tok OL-gull i Tokyo i sommar, melder SVT.

  Peder Fredricsson, Henric von Eckermann og Malin Baryard-Johnsson vann OL-gullet etter omhopping.

  Bragdguldet er delt ut av Svenska Dagbladet sidan 1925, men dette er første gongen prisen går til hestesport.

  Svensk sprangridingslag OL-gull
  Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP
 • Gulliksen klar for OL-finalen

  Geir Gulliksen (61) og hesten Quatro måtte tåle et surt feilpoeng i tidsstraff i OL-kvalifiseringen i sprangridning i Tokyo tirsdag, men er likevel finaleklare.

  Den norske ekvipasjens ene feilpoeng holdt til plass blant de 30 som står på startstrek i onsdagens finale.

  Veteranen Gulliksen, som er tidenes eldste norske OL-utøver, loset hesten Quatro trygt gjennom banen i OL-anlegget i den japanske hovedstaden. I mål ble imidlertid ekvipasjen straffet med ett poeng etter å ha kommet 41 hundredeler for sent til å klare tidsgrensen.

  Det poenget kunne i verste fall ha kostet Gulliksen plassen i finalen. Ekvipasjene rangeres etter antall feilpoeng, ikke tid. Til slutt kunne imidlertid den erfarne nordmannen juble.

  I forkant av sommerlekene i Japan var veteranen klar på at en medalje var drømmen. Det håpet lever fortsatt. (NTB)

  gg
  Foto: Behrouz Mehri / AFP
 • Gulliksen (61) OL-klar

  Geir Gulliksen blir tidenes eldste norske OL-deltaker når han skal kjempe om edelt metall i sprangridning i Tokyo-OL senere i sommer.

  Én ekvipasje i sprangridning var med da Olympiatoppen presenterte den norske OL-troppen lørdag, men først mandag ble det kjent hvem som får reise til Japan.

  Gulliksen kjempet om plassen med datteren Victoria og Marie Valdar Longem.

  – Det er utrolig artig det, men det er klart jeg hadde ikke blitt lei meg om Victoria ble tatt ut i stedet for meg. Men når man er med og konkurrerer, så vil man gjerne være den som blir tatt ut. Det her er en av mine siste sjanser til å være med i et OL, så det har egentlig vært planen min hele veien, sier Gulliksen til Sunnmørsposten.

  Geir Gulliksen
  Foto: Nils Petter Nilsson/TT / NTB scanpix
 • Økt interesse for hestesport

  I hele landet har det vært en økning i interessen for hestesport, sier organisasjonssjef i Norges Rytterforbund, Tine S. Fossing til NRK. Det har de blant annet merket i Meløy kommune (bildet), hvor medlemstallene har doblet seg de siste årene.

  Under sprangridning i Reipå ridehall i Meløy kommune. Også i Meløy har de merket økt interesse for hestesporten de siste årene.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK
Se NRKs oppsummering av VM i hestesport i Normandie 2014. Knall, fall og gode prestasjoner.

Siste nytt

 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Alexander-Arnold med perlescoring i Liverpool-seier

  Liverpool vant den britiske duellen mot Rangers i Mesterligaen tirsdag kveld.

  Trent Alexander-Arnold svarte kritikerne da han skrudde et frispark fra 24 meter vakkert i hjørnet allerede i det 7. minutt på Anfield, og Jürgen Klopps lag så seg ikke tilbake. Bare en god Allan McGregor i målet holdt Rangers inne i kampen før pause, og tidlig i den andre omgangen doblet Mo Salah ledelsen på straffespark etter at Luis Diaz ble felt.

  Liverpool kunne vunnet mer, men Rangers var veldig nær redusering på tampen. En akrobatisk redning på strek av Kostas Tsimikas og en flott redning av Alisson Becker hindret det.

  Liverpool har slått tilbake med to seirer etter at laget fikk juling i Napoli i første runde, og med en ny seier i Glasgow neste uke vil det se veldig bra ut.

  (NTB)

 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste