Hopp til innhold

Ferguson-assistent om United-krisa: – Ufattelig det som skjer nå

Kritikken har haglet mot Manchester United og Erik ten Hag etter mandagens ydmykende tap mot Crystal Palace. NRKs fotballekspert ser ingen fremtid i United for nederlenderen.

Erik ten Hag

HARDT PRESSET: Erik ten Hag har slitt med å få Manchester United til å skinne de siste månedene.

Foto: AFP

– Manchester United har blitt et helt middelmådig lag i Premier League, sier Kristoffer Løkberg.

NRKs fotballekspert omtaler mandagens 0-4-tap som «skremmende» for Manchester-laget, som er på vei mot klubbens dårligste ligaplassering siden 1990.

Med tre serierunder igjen ligger Manchester United på en åttendeplass i Premier League.

Det kanskje største faresignalet om utviklingen under Erik ten Hag kan man se i målforskjellen, som etter 35 kamper viser minus tre etter 52 scorede mål og 55 baklengsmål.

– Hvis man ser bak prestasjonene, så er åttendeplass nesten kunstig høyt. De skal være fornøyd med at de har et snev av håp om å komme seg inn i Europa neste sesong med den sesongen de har hatt, sier Løkberg videre.

Les også United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United

Sammenlignes med Solskjærs avslutning

Tilbake i 1990 var det Alex Ferguson som styrte Manchester United til en 13. plass.

Skotten var da inne i sin fjerde sesong som United-trener og var under økende press. Ferguson fikk imidlertid oppturen han trengte med seier i FA-cupen samme sesong

I årene som fulgte gjorde Ferugson Manchester United til verdens kanskje største klubb. I 2013 ga han seg som manager etter å ha ledet klubben til 13 Premier League-titler.

Erik ten Hag og Manchester United har muligheten til å avslutte sesongen med en opptur med FA-cupfinalen mot byrival Manchester City 25. mai, men Løkberg tror det uansett går mot slutten for Ten Hag.

– Det vil være et lite mirakel hvis han overlever og fortsatt har den jobben her inn mot neste sesong, sier Løkberg.

Tror du Ten Hag fortsetter i Manchester United?

Han fortsetter:

– Det kan vel ikke være noen tvil om at United har ny manager ved inngangen til neste sesong. Eneste spørsmålet nå er om han ender opp med å fullføre, eller om de som styrer United vurderer at de må ta grep for å se om de kan få inn noen ny gnist eller glød inn mot FA-cupfinalen.

Etter mandagens stortap i Sør-London, trekker Løkberg paralleller til Ole Gunnar Solskjærs siste kamp som Manchester United-manager på motsatt side av London.

Solskjær fikk sparken etter at United tapte 1–4 mot Watford tilbake i november 2021.

– Prestasjonen og kampen på mandag minner veldig om da Solskjær tusla over banen på Vicarage Road mot Watford i sin tid. Han har vel sagt at han omtrent i pausen visste at han var ferdig. Jeg tror nok at Ten Hag kjenner på litt de samme mekanismene rundt seg i hverdagen nå, sier Løkberg.

Ole Gunnar Solskjær Erik ten Hag

PÅ LÅNT TID? Slik så det ut da Ole Gunnar Solskjær (venstre) takket Manchester United-fansen etter sin siste kamp. Til høyre er Erik ten Hag på vei ut fra Selhurst Park etter tapet mot Crystal Palace.

Foto: NTB

Ferguson-assistent: – Ufattelig

Kritikken mot Ten Hag har kommet fra en rekke hold de siste dagene.

Tidligere Liverpool-profil og nå Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mener Ten Hag ikke har noe å klage over om han skulle få sparken.

– Dette er blant lagene som er dårligst styrt fra trenerbenken i Premier League. Det er ikke en mening, det er fakta, sier Carragher hos Sky Sports.

Den tidligere assistenten til Ferguson, René Meulensteen, mener tiden er i ferd med å renne ut.

– Det er ufattelig det som skjer nå. Det er ingen fremgang i det hele tatt, sier Meulensteen til nederlandske kringkasteren NOS.

– Jeg sier alltid at en trener trenger 18 måneder på å få det til å stemme. Men nå er det ingen optimisme igjen. Det er ingen spillestil, klubbkultur eller filosofi, sier han videre.

Jadon Sancho

Disse bildene sier alt om Manchester United

Redaktør: Fritt vilt etter cupfinalen

Sjefredaktøren for den skandinaviske supporterklubben til Manchester United, Dag Langerød, kaller mandagens tap for United «verste dag denne sesongen».

Samtidig trekker han frem skadeproblemene gjennom sesongen som en faktor for de skuffende resultatene.

– Skadesituasjonen har vært helt grusom denne sesongen. Det kan være det som faktisk redder Erik ten Hag, sier Langerød.

– Ten Hag med de beste spillerne har stort sett vunnet fotballkamper. Det er vel det som gjør at slike som meg kan si at vi er mer splittet hvis man ikke hadde hatt de nedturene underveis, sier han videre.

Christian Eriksen Manchester United

NEDTUR: Christian Eriksen og Manchester United har hatt flere

Foto: AP

Mens Løkberg tror Ten Hag kan sitte usikkert inn mot FA-cupfinalen, tror Langerød at status rundt nederlenderen først blir gjort opp etter cupfinalen.

– Det er da ventet at Manchester United får tilbake de fleste av sine beste, og Ten Hag har vist tidligere at han kan vinne fotballkamper med de beste. Men etter den kampen tror jeg han er mer fritt vilt, sier redaktøren.

Ifølge Langerød skal misnøyen være økende i Manchester United-garderoben.

– Litt på grunn av resultater, litt på grunn av andre ting som kanskje er utenfor Ten Hags kontroll. Det viktigste tror jeg er at United har blitt et dårlig fotballag, og da blir stort sett alle misfornøyde, sier han.

Siste nytt

 • United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

  Manchester United er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på Carrington. Mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund.

  Det opplyser Premier League-klubben. Målet med prosjektet er å få alle områder av hovedbygget pusset opp og ha et «fotballanlegg i verdensklasse».

  Arkitektfirmaet som tidligere har hatt ansvaret for å modernisere Wembley stadion, er hentet til å lede arbeidet.

  Renoveringen går i gang allerede førstkommende mandag og forventes å vare ut 2024/25-sesongen. Midlertidige løsninger gjør at spillere og ansatte fortsatt kan oppholde seg på Carrington-området.

  Prislappen blir tett på 700 millioner kroner. Jim Ratcliffe kjøpte tidligere i år en betydelig minoritetsandel i Manchester United, og med en sikret han og Ineos-konsernet seg kontrollen på alt det sportslige i klubben.

  – Da vi gjorde en grundig gjennomgang av Carringtons treningsfasiliteter og møtte spillerne på herrelaget, var det tydelig at standardene hadde falt under det våre konkurrenter har, sier Ratcliffe.

  Han har også stått i spissen for å utarbeide en plan for hvordan Uniteds stadion skal se ut i framtiden. Et nøkkelspørsmål er om Old Trafford skal pusses opp eller rives for å bygge nytt.

  (NTB)

  34hl11WlBds
  Foto: AP
 • Travel Eide til finale i padle-EM

  Gunnar Eide får det hektisk i padle-EM. Han skal først delta i A-finalen på K2 1000 meter før han en snau time senere skal i aksjon på K1 500 meter.

  Eide tok seg til finale på 500-meteren ved å vinne sin semifinale. Torsdag padlet han sammen med Amund Vold i K2 1000 meter og tok seg direkte til A-finale.

  Begge finalene går fredag med start 14.38 (K2 1000 m) og 15.27 (K1 500 m).

  Han skal også i aksjon på K2 500 meter sammen med Jon Vold.

  Harald Ivarsen ende sist i sitt semifinaleheat på K1 200 meter og gikk glipp av en finaleplass.

  Kristine Amundsen kom på 8.-plass i sin semifinale og er reserve for B-finalen i K1 500 meter.

  (NTB)

  2023 European Games, Day 2, Canoe sprint
  Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 • Fotballkvinnene står stille på Fifa-rankingen

  Norges kvinnelandslag i fotball er fortsatt nummer 16 på den nyeste rankingoversikten fra Fifa.

  Det er en plassering Norge har hatt de tre siste gangene lista er blitt oppdatert. Fallet ned til 16.-plassen skjedde i desember i fjor, og aldri før hadde kvinnelandslaget vært så lavt rangert.

  Siden forrige ranking i mars har landslaget spilt fire kamper i EM-kvalifiseringen: Finland (1-0-seier), Nederland (0-1-tap), Italia (0-0 og 1-1).

  Gemma Grainger tok i vinter over som landslagssjef. Hun har ledet Norge til tre seirer på sine seks første oppgjør.

  Norge har ikke vært blant de ti beste på Fifa-rankingen siden desember 2015.

  Topp ti (forrige plassering i parentes): 1) Spania (1), 2) Frankrike (3), 3) England (2), 4) Tyskland (5), 5) USA (4), 6) Sverige (6), 7) Japan (7), 8) Canada (9), 9) Brasil (10), 10) Nord-Korea (11).

  (NTB)

  bcyRXf6ymfc
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal