Hopp til innhold

Disse blir du kjent med i "Min idrett"

Fra én av verdens beste twintip-kjørere til et damelag som spiller rugby under vann. Fjerde og siste sesong av «Min idrett» viser utøvere og idretter du sjelden ser på TV.

Disse møter du i fjerde og siste sesong av "Min idrett"!

Disse utøverne blir du bedre kjent med i den fjerde sesongen av 'Min idrett'.

«Min idrett» er en programserie om forholdsvis ukjente nordmenn som kjemper på høyt internasjonalt nivå i sine idretter. Programmet er nominert til Gullruten for beste dokumentar- eller faktaserie, og går inn i sin fjerde og siste sesong denne våren.

Du får møte ett landslag, ett klubblag og tre individuelle utøvere som alle kjemper for å prestere best mulig i en internasjonal konkurranse.

Utøverne blir presentert i hver sin episode på NRK1 mandager klokken 21.30.

Andreas Håtveit - twintip

Mandag 29. april starter en ny sesong Min Idrett. Første program omhandler twintip-kjøreren Andreas Håtveit (26).

Andreas Håtveit er én av verdens beste twintip-kjørere, til tross for at han er eldst i en idrett som domineres av de unge.

Andreas Håtveit (26) er familiefar, avholdsmann og kristen. I skimiljøet er fest, alkohol og sene kvelder en del av kulturen. Det er ingen tvil om at Andreas er en utøver som skiller seg ut i mengden. Mens mange av hans jevnaldrene konkurrenter forsvant fra idretten fordi de festet for mye, sto Andreas på ski og ble bedre og bedre.

Med tiden har 26-åringen blitt en legende innen twintip, med ett gull og seks andre medaljer fra X-games som karrierens høydepunkter.

Men hvordan takler Andreas at forberedelsene til vinterens store mål, X-games i Aspen, ødelegges av en stygg skade i sesongstarten?

Med lite treningsgrunnlag ankommer twintip-legenden Aspen med ett mål for øyet: Å komme seg til finalen og med det vise at han fortsatt hører hjemme i verdenstoppen.

Det norske herrelandslaget - aking

Tønnes Rolfsen

Den norske herrelandslaget i aking, her representert ved Tønnes Rolfsen, følges på vei mot VM i Canada.

Fart, adrenalin, og konkurranse. 150 km/t og ørsmå marginer. Faren for at det kan gå galt når som helst. Det er dette som gir idretten aking mening for tre barndomskamerater fra Holmenkollen.

Jo Alexander Koppang, Tønnes Rolfsen og Thor Nørbech har kjent hverandre siden de gikk på barneskolen, og utgjør landslaget i aking. Nå er de profesjonelle og reiser rundt i Europa hele vinteren for å trene og konkurrere.

Alle tre har et utrolig konkurranseinstinkt. Alle tre har VM i Whistler i Canada som vinterens store mål. Hvordan går det når de nå må slå hverandre for å oppnå drømmen om et best mulig resultat? Og hvordan takler den beste av de tre at han ikke lenger er best når VM nærmer seg?

Thomas Jacobsen - sitski

Thomas Jacobsen sitski

Thomas Jacobsen har vært utsatt for to stygge idrettsulykker, og blitt lam begge gangene. Nå prøver han seg som alpinist på sitski.

Hvor stor er sjansen for at du skal utsettes for ulykker som gjør deg lam TO ganger? Thomas Jacobsen (25) har hatt sin del av uflaks.

I 2008 spilte han innebandy for Fredrikstad. Under en kamp ble han taklet bakfra og ble så alvorlig skadet at han ble lam fra livet og ned. Fra den dagen måtte han lære å leve et nytt liv i rullestol.

I kjelkehockeyen fant Thomas en ny arena som hjalp ham å takle sin nye tilværelse som funksjonshemmet. Han behersket idretten raskt og kom etter en stund med på landslaget. Etter hvert ble han også kaptein. Høydepunktet var bronsemedaljen fra Paralympics i Vancouver 2010.

Men så rammet ulykken igjen. 1. desember 2011 spilte han landskamp og ble på ny utsatt for en stygg takling. Denne gangen mistet han førligheten fra halsen og ned. Da ville Thomas helst bare dø.

Men 25-åringen har et pågangsmot som aldri ser ut til å ta slutt. Førligheten kom tilbake og med det også livsmotet. Hockey klarte han derimot ikke å gå tilbake til. I stedet gjøv han løs på sin tredje idrett: Sitski.

Drømmen er å delta i Paralympics i Sotsji neste år. Men alpint er en idrett med små marginer. En liten feil kan gjøre at drømmen går i knas.

Nina Bansal - Taekwondo

Nina Bansal taekwondo

Nina Bansal er Norges beste kvinnelige utøver i taekwondo mønster. Målet er å bli best i verden.

Å bli best i verden er Nina Bansals (26) enkle – og vanskelige – mål. Slik har det vært siden hun som 16-åring tok et utradisjonelt valg ved å satse alt på Taekwondo.

Ti år senere er hun et godt stykke på vei. Hun er Norges beste utøver i Taekwondo mønster, og VM i Colombia står for tur for jenta med indiske røtter. Foreløpig er det for tidlig å nå målet om å bli verdensmester, men sesongens store mål er å komme til finalen.

Det blir en tøff utfordring i en idrett Korea dominerer stort, og hvor Norge er en knøttliten nasjon. Nina ønsker heller ikke å ha foreldrene med som støtte til Colombia. Idretten vil hun nemlig ha helt for seg selv.

Moren synes uansett at Nina bruker altfor mye tid på idretten og at hun heller bør gifte seg og få barn.

Når Nina kommer hjem fra Colombia, skal moren for første gang få se video av hvordan det har gått med henne i et stort mesterskap.

Moldes damelag - undervannsrugby

Molde undervannsrugby

Moldes damelag jakter på mesterligatittelen i undervannsrugby.

I Molde holder Norges beste lag i undervannsrugby til, en ukjent og litt anderledes idrett som i sin helhet spilles under vann. Undervannsrugby skal visstnok ha tredjeplassen i en kåring av verdens rareste idretter. Men spillerne tar sporten sin svært seriøst og trener hardt og målbevisst.

22 år gamle Amanda Barsten er stjerna på laget og har en stor vinnerskalle. Sammen med den erfarne kapteinen Cecilie Skåre (41) skal hun lede Molde i undervannsrugbyens mesterliga: Champions Cup i Berlin.

Alle spillerne har satt seg som mål å vinne turneringen. Men det er mange hindringer før de kommer til finalen. Kaptein Cecilie blir syk og det er usikkert om hun i det hele tatt kan spille. Spennende straffekonkurranser blir også en viktig ingrediens i mesterskapet.

Når de endelig når finalen, er motstanden fra det tyske laget svært tøff. Amanda ønsker seg inderlig dette gullet. For henne er sølv bare nederlag uansett hvor godt de presterer i vannet.

Og Amandas prestasjoner skal komme til å spille en sentral rolle i en finalekamp som blir høydramatisk.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal