Hopp til innhold

Publikum holdt pusten for Roxette - så brøt jubelen løs

Jubelen stod i taket da et av 80- og 90-tallets store popduoer tjuvstartet comebackturneen med en konsert i Halmstad onsdag. Om en en uke spiller de i Stavanger.

Roxette

Per Gessle og Marie Fredrikson i popduoen Roxette tjuvstartet comebackturneen i Halmstad til stormende jubel.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Roxette

Roxette har vært kledd for suksess gjennom flere tiår.

Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP
Gjensynet med Roxette kan bli en suksess, for da den svenske duoen ga publikum en forsmak på sin comebackturné med en forhåndskonsert i Halmstad i onsdag, var de to som fyr og flamme. 900 publikumere var rede for gyldne tider igjen.

I følge Aftonbladet holdt publikum pusten da Marie Fredriksson innledet konserten med strofene fra «Dressed for success», og etterpå brøt jubelen løs.
Konserten som skulle vare en time, strakk seg til 1 time og 45 minutter.

– Jeg var så lykkelig, sier Marie Fredriksson til Aftonbladet.

21. august kommer Roxette til Norge . Det er solgt 8000 billetter til konserten på Randaberg utenfor Stavanger som blir den eneste konserten i Norge.

LES OGSÅ: Roxettekonserten utsolgt

Det er ni år siden de to medlemmene i popduoen, Gessle og Marie Fredriksson sist holdt en konsert i hjemlandet, men nå satser de friskt på fremtiden.

LES OGSÅ: Nå er de tilbake

– Vi har spilt inn halve neste skive. Den kommer ut etter jul, og vi har snakket om at 2011 også blir et Roxette-år, sier Per Gessle til Aftonbladet.

Roxette startet karrieren i 1986 og har solgt 75 millioner plater verden rundt. De har toppet listene med låter som "The look", "How do you do", "It must have been love" og "Joyride”.

Bare 900 personer fikk billett til den lille oppvarmingen onsdag, for ikke å ta luven fra turnestarten i Sundsvall i lørdag. Og etter en runde i Sverige, setter de kursen direkte mot det musikalske strandpartyet på Jæren.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters