Hopp til innhold

Dramatisk start på Trygdekontoret

Like før Thomas Seltzer og hans saksbehandlere skulle klubbe årets første vedtak, måtte innspillingen avbrytes og studio tømmes på grunn av brannalarmen.

Trygdekontoret
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se Arja Saijonmaa og Thomas Seltzer framføre «Jag vil tacka livet».

Det var røykutvikling et annet sted i NRK-huset som utløste alarmen, og evakueringen var av den kortvarige varianten. Likevel bidro alarmen til å sette en liten ekstra piff på resten av programmet, som i sin helhet var viet temaet «livet».

– Det er veldig fint å være i gang igjen etter en lang vinterferie, sier programleder og saksbehandler Thomas Seltzer til NRK.no.

Med ny sesong og våren i anmarsj, var programmets første tema et naturlig valg. Kanskje spesielt med tanke på at juleavslutningen var viet døden.

Les også: Er denne mannen blitt for lun?

Nett-TV: Se alle de tidligere sendingene av «Trygdekontoret» her

Samfunnets bylleverk

Trygdekontoret, Arnfinn Haram og Torgny Amdam

Dominikanermunk Arnfinn Haram og rockeren Torgny Amdam er blant denne ukens gjester.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Med onsdagens premiere på NRK3, går «Trygdekontoret» inn i sin tredje sesong. Seltzer frykter likevel ikke å slippe opp for saker å behandle i løpet av våren.

– Vi skulle egentlig være brennuaktuelle, men samfunnet renner jo over av bylleverk, så vi har mer enn nok å snakke om, fastslår programlederen.

Les også: Kristopher Schau fortalte om steriliseringen

«Trygdekontoret» er i utgangspunktet er ganske smalt program, men opplevde seertall på opptil 100 000 i fjor høst. Den tidligere Turboneger-bassisten er godt fornøyd med at konseptet ser ut til å ha fått fotfeste blant seerne, og har målene klare for vårens programmer:

– Denne sesongen skal vi løpe etter samtida med knebeskyttere og åpen munn, lover Seltzer, noe kryptisk.

Arja synger

trygdekontoret, Thomas Seltzer og Arja Saijonmaa

Thomas Seltzer innrømmet at han ble 'starstruck' av å ha Arja Saijonmaa i studio, og så ut til å kose seg under fotograferingen.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Han valgte å åpne årets første saksmapper sammen med «en munk med sterke meninger, en av Norges smarteste rockere, og Nordens dronning».

Les også: Ari er lei dårlige journalister

Med andre ord: Dominikanerbror og samfunnsdebattant Arnfinn Haram, den filosofiske rockeren Torgny Amdam, kjent fra bandet Amulet, og den finske sangerinnen, skuespilleren og FN-ambassadøren Arja Saijonmaa.

Og hva er vel mer naturlig i en «livet-spesial», enn å få 70-tallsikonet Arja Saijonmaa til å fremføre sangen «Jag vill tacka livet» med Seltzer på gitar?

Les også: – Får jeg kjenne?

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP