Hopp til innhold

- Skal påvirke valgresultatet

«Hallo i uken» har startet opp igjen med splitter nytt mannskap.

Hallo i uken
Foto: Kim Erlandsen / NRK

Jørgen Strickert, Cathinka Rondan og Geir-Atle Johnsen skal sørge for at verken presse eller politikere får sove godt om natta.

– Vi har selvfølgelig som ambisjon å påvirke valgresultatet, vi har bare ikke bestemt oss for i hvilken retning enda. Vi får se hvem som leder, og det er antakeligvis dem vi vil drive gjøn med. Jeg tror det er satirens oppgave, å angripe den som leder? sier Strickert.

Hør premieren på nye Hallo i uken

Ingen imitator

Strickert overtar som programleder for P2-programmet etter Are Kalvø, og det vil bli en merkbar forskjell.

– De vil jo merke at det er en annen dialekt, og forhåpentligvis vil de merke et par andre ting også – for det er jo to forskjellige mennesker. Når man ikke er Are Kalvø, så må man nesten bare gjøre det beste ut av det, mener Strickert.

Han avslører at han ikke er like flink til å imitere folk, og politikere, som Kalvø.

– Jeg synes i grunnen at det kan være nok med de politikerne som vi har allerede. Hvis man desperat ønsker å se mennesker snakke om politikk med tullestemme, så finnes det jo egne programmer for det – Tabloid, Velg!09 – de er fulle av politikere som snakker på inn– og utpust.

Hallo i uken-mannskapet jobber iherdig før første sending

FØR FØRSTE SENDING: Rondan, Strickert og Johnsen er premiereklare.

Foto: Nina Didriksen / NRK

Pusterom

Det nye Hallo i uken blir altså et pusterom uten tullestemmer, med unntak av når politikerne selv kommer til orde. Selv om de musikalske innslagene også forsvinner ut av programmet, fortsetter låtskriver og skuespiller Geir-Atle Johnsen.

– Det blir annerledes, men det blir ikke noe dårligere av den grunn, forteller Johnsen, som synes det er gøy med noe nytt.

Det nye programmet kan sammenlignes med talkshowet til amerikanske John Stewart .

Hallo i uken

I STUDIO: Skuespillerne Geir-Atle Johnsen og Jan Martin Johnsen leser inn en første sketsj.

Foto: Nina Didriksen / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters