Hopp til innhold

Skulle ramme en georgisk blogger

Gårdagens angrep mot Twitter kan ha vært rettet mot en georgisk blogger.

cyxymu var målet for storstilt nettangrep
Foto: Skjermdump

Det skriver VG , som også siterer andre medier på at angrepet også rammet Facebook, YouTube, Google bloggetjenesten LiveJournal og spillkonsollen XBox.

Angrepene skal være blant de mest koordinerte og omfattende noensinne.

Det var torsdag at mikrobloggingstjenesten Twitter ble slått ut av et nettangrep . Angrepet karakteriseres som et såkalt «Denial of service»-angrep hvor hackere overøser en nettside med søppelpost, og det spekuleres i om angrepet kom fra enten Russland eller Georgia, skriver NY Times .

Angrepet settes i sammenheng med fjorårets konflikt mellom de to landene. Til Ny Times sier forskeren Bill Woodstock, i Packet Clearing House som overvåker trafikken på Internett, at angrepet er en forlengelse av konflikten om den georgiske utbryterregionen Abkhazia .

Angrepene skal ha vært et forsøk på å stoppe en georgisk blogger ved navn Cyxymu, skriver The Times . Opplysningene stammer fra Max Kelly, sikkerhetssjefen hos Facebook, som oppgir at bloggeren hadde kontoer på alle nettsidene som ble forsøkt angrepet.

- Vi etterforsker hvem som står bak angrepene, og håper å finne de ansvarlige og å kunne iverksette tiltak mot dem dersom vi kan, sier Kelly til CNET News .

Det er foreløpig ikke klart hvem som skjuler seg bak identiteten « Cyxymu », som også er navn på en by i Georgia.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.