Hopp til innhold

22 Emmy-nominasjoner til 30 Rock

Det satiriske TV-showet, ledet av komiker Tina Fey, sikret seg flest Emmy-nominasjoner.

30Rock vant pris for beste komipris i 2008
Foto: Mike Blake / Scanpix/Reuters

I år kan « 30 Rock » vinne i kategorien «beste komiserie» for tredje år på rad. Andre nominerte er «Entourage», «Flight Of The Conchords», «How I Meet Your Mother», «Weeds» og animasjonsserien «Family Guy».

Tina Fey ble kveldens store stjerne under fjorårets utdeling. Den gang entret hun scenen hele tre ganger for å motta prisene for «beste manus» og «beste kvinnelige hovedrolle», i tillegg til «beste komiserie».

Både Fey, og kollega Alec Baldwin er i år igjen nominert i kategorien «beste skuespiller i en komiserie», som de begge vant i fjor. I tillegg er også Tracy Morgan, Jack McBrayer og Jane Krakowsky nominert for «beste birolle i en komiserie».

Nominert for parodi

Under den amerikanske valgkampen parodierte Tina Fey med stor suksess republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin. Parodien sikret Fey en nominasjon i kategorien «beste gjesteskuespillerinne» i genren komiserie, for sin opptreden på Saturday Night Lives «Presidental Bash 2008». På et tidspunkt i valgkampen møtte også «Palin» selve Palin.

Video nsps_upload_2008_10_19_16_53_16_443.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Populært reklamebyrå

Også dramaserien «Mad Men», som omhandler hverdagen i et reklamebyrå på 1960-tallet, ligger an til å gjøre det godt under utdelingen i september med hele 16 nominasjoner. Serien vant den gjeve prisen for «beste drama» i fjor. I år konkurrerer serien igjen om prisen mot «Big Love», «Breaking Bad», «Damages», «Dexter», «House» og «Lost».

Nominasjonene ble kunngjort i Los Angeles torsdag, hvor prisene skal deles ut 20 september. Blant andre favoritter er TV-filmene «Grey Gardens» som er nominert til 17 priser, og «Into the Storm» med 14 nominasjoner. Saturday Night Live kommer på femteplass med sine 13 nominasjoner, som også omfatter en nominasjon til Justin Timberlake for «beste gjesterolle i en komiserie».

Kulturstrøm

  • Fagorganiserte ansatte i belgisk kringkaster med aksjon

    Ved starten av sendingen av den andre semifinalen i Eurovision ble det vist en plakat på den belgiske kringkasteren VRT, hvor det ble oppfordret til våpenhvile.

    – Vi fordømmer bruddene på menneskerettighetene fra staten Israel, sto det på plakaten.

    Ifølge den belgiske avisen HLN var det en aksjon fra fagorganiserte ansatte i kringkasteren.

    Ifølge avisen ble kringkasteren informert om at aksjonen ville finne sted.

    – Fagforeninger har rett til å handle og trenger ikke tillatelse. Jeg kan bare si at vi har tatt saken til etteretning, skier talsperson Yasmine Van der Borght i VRT til avisen.

    Det skal ha vært demonstrasjoner utenfor bygningene til VRT og den franskspråklige kringkasteren RTBF før semifinalen gikk i gang. Også i Norge har det vært flere demonstrasjoner utenfor NRK i forbindelse med Eurovision.

    I Malmö, der finalen avholdes i år, har det hele torsdag vært flere demonstrasjoner både for og imot Israels deltakelse i sangkonkurransen.

    protest VRT
    Foto: Skjermbilde
  • Justin og Hailey Bieber venter barn

    Både Justin og Hailey Bieber har lagt ut Instagram-innlegg som kan tyde på at paret venter barn.

    Det er flere bilder av det som ser ut som en gravid-mage på Hailey Bieber, som Justin Bieber holder rundt. Cosmopolitan er blant mediene som tolker innleggene som en gravid-annonsering.

    Paret giftet seg i 2018. Justin Bieber er en verdenskjent kanadisk artist, mens Hailey Bieber er en amerikansk modell. Hun er datter av skuespilleren Stephen Baldwin.

    pregnancy announcement
    Foto: Hailey Bieber / Instagram
  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.