Hopp til innhold

- De driver «klikkhoreri»

Mange lokalaviser har stor suksess med bildeserier på internett av folk som er ute på byen.

Bildegalleri på Østlendingens nettside

Østlendingens bildeside.

Foto: skjermdump: ostlendingen.no

Gunnar Bodahl Johansen ved Institutt for Journalistikk

Gunnar Bodahl Johansen, fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk

Foto: Lotte Olsen/NRK

Flere lokalaviser legger ut bilder tatt på forskjellige utesteder fredag og lørdagskvelder. Bodahl Johansen kaller det flere lokale aviser driver med for «klikkhoreri» - alt dreier seg om å få mange klikk(lesere).

- Det hersker en babelsk forvirring i mediene med tanke på fremtiden. Alle er livredde for å gå glipp av en utvikling som de tror kan komme, og derfor kaster de seg på alt som rører på seg. Ofte så mangler man et trygt ståsted for å vurdere det man gjør journalistisk.

- Det er en formålsløs form for publisering som ikke journalistikken bør vedkjenne seg, sier ekspert i medieetikk, Gunnar Bodahl Johansen.

Populært - ikke problematisk

Avisa Østlendingen begynte å legge ut bilder fra Elverum og Hamar i mai. Ansvarlig redaktør Morten Stenberg hevder at de ikke tar bilder av fulle folk som ikke vet hva de gjør.

- Alle som blir tatt bilder av er klar over det, og at bildene blir publisert på nettsiden vår. Vi tar selvfølgelig ikke bilder av de som er overstadig beruset. Vi bruker vanlig sunn fornuft og stoler på de fotografene vi har der ute, sier Stenberg.

- Jeg tviler på om alle de menneskene som stiller opp alltid vet hva de er med på. Mennesker skal gi sitt samtykke for å stille opp i mediene av fri vilje og i nøktern tilstand, sier Bodahl Johansen.

Bildeseriene på lokalavisenes nettsider er enormt populære hevder Morten Stenberg.

- Dette har blitt kjempepopulært i Elverum og Hamar. Utestedene ønsker å henge opp bildene inne i lokalene, og folk ber om å bli tatt bilde av. Jeg tror Bodahl Johansen prøver å lage et problem som er større enn det i virkeligheten er, forteller han.

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.