Hopp til innhold

Kjemper om Emmy

I kveld er det 50 prosent sjanse for at Norge vinner en Emmy-pris.

De Emmy-nominerte
Foto: Kristine Nyborg / SCANPIX

Da skal den prestisjefylte Emmy-prisen for internasjonale fjernsynsproduksjoner deles ut i New York. For første gang er to norske serier nominert, begge i klassen barn og ungdom.

Norge mot Storbritannia

De to norske bidragene konkurrerer mot to britiske serier, og britene er kjent for å være i verdenstoppen når det gjelder fjernsynsproduksjon.

Programsjef Kalle Fürst i NRKs barne- og ungdomsavdeling tror likevel at Norge har gode sjanser til å få en Emmy-pris.

- Det er jo spesielt at Norge har fått hele to nominasjoner, det vil si halvparten av nominasjonene i barne- og ungdomsgruppen. Det betyr at vi har gode vinnersjanser. De engelske produksjonene er kjent for å ha et veldig høyt nivå, men det har de norske nominerte også, sier Fürst.

Tror på seier

Et trettitalls nordmenn er på plass i New York, og alle har stor tro på at Norge skal få en Emmy-pris.

Sent i kveld norsk tid kommer stjernene og de mindre kjente personene som står bak fjernsynsproduksjoner i svært mange av verdens land, opp den røde løperen.

«Gutta boys» er den ene norske serien som er nominert. Serien er vist på NRK og er produsert av selskapet Monster Film. Serien tar for seg fire venner, og viser hvordan de tester ut vennskapet og solidariteten seg imellom.

Den andre Emmy-nominerte norske serien om redningsskøyta «Elias» har vært en stor suksess etter at den debuterte på TV 2 i august i fjor.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.