New Perspiration Hall på Hotell Alexandra i Molde er utsolgt hele uka. Seks kvelder står Ytre Suløens Jass-Ensemble på scenen og får det pent kledde publikummet til å svaie og klappe.
Les også:
Sterk kost
Molde-festivalens sikreste salgsobjekt er kveldene med kombinasjonen mat og gla’jazz. Og ikke hvilken som helst mat. Suløen-kara har ikke bare importert musikken fra New Orleans, de har også fått over sanger og kokk Tricia Boutté, som både står for menyen og er midtpunkt på scenen.
Les også:
– Ja, det skal være krydder i maten. Hvitløk i alt, til og med i hvitløken. Vi som kommer fra varme land kjenner trikset, da svetter vi og kjøler oss ned, sier Tricia Boutté.
Veteraner
Ytre Suløen har tatt veien over fjorden fra Sunnmøre til Molde utallige ganger. Så mange at de har rekorden i antall Molde-spillinger. Hvor mange, forteller ikke festivalprogrammet.
Les også:
Med sin New Orleans-baserte musikk har de et trofast publikum år etter år. Med den importerte og nylig på Sunnmøre inngiftede Tricia Boutté på laget blander de ragtime, gospet, karibisk, blues og swing til sin egen stil – lyden av Langevåg, klangen av Suløen. Som noen mener er mer New Orleans enn noe annet. Og som det voksne publikummet elsker.