Kammerjunker serveres til koldskål-is og grønne jordbær

Kammerjunker servert til koldskål-is med grønne jordbær.

Foto: DR

Kammerjunkere

Kammerjunkere er en dansk spesialitet som spises til koldskål Det er søte småkaker som Anne Hjernøe i Frilandshaven synes er litt kjedelige. Derfor gir hun dem litt mer futt og fart med chili og urter.

Slik gjør du

Ha sitronskall, vaniljefrø, urter, chili og salt i matprosessoren. Hakk alt til det er godt pulverisert, tilsett sukker og kjør matprosessoren videre. Tilsett smør og kjør videre til alt er godt blandet sammen. Til slutt tilsettes mel og matprosessoren kjøres til alt er blandet godt sammen. Skrap deigen ned av kantene innimellom.

Deigen formes til runde kuler som trykkes flate på bakepapir på en ovnsplate. Kammerjunkerne stekes ved 180 °C i ca. 10-15 minutter, avhengig av størrelse.

Kammerjunkerne avkjøles på rist og spises til koldskål eller koldskål-is.

Tips

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Frilandshagen

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR