Fjesing, gulrøtter og vårløk

– Kapers er syrlige nok uten eddik. Prøv å finne de som ligger i olje, anbefaler Anne Hjernøe.

Foto: DR

Ristet fjesing med kapers- og nøtteblanding

Fjesing stekt på panne over åpen ild med grillede gulrøtter og vårløk og en blanding av kapers og nøtter med mye smør.

Slik gjør du

Varm fettet på en panne. Vend fiskefiletene i rugmel som er blandet med salt og pepper. Stek filetene på moderat varme i 2 minutter på hver side.
Serverer fisken med kapers- og nøtteblandingen.

Kapers- og nøtteblanding
Varm smør i en kjele, ha i sjalottløk og kok til de er blanke. Ha i hasselnøtter, kapers og finhakket ryllik. Stek det hele grundig i flere minutter, og hell blandingen over ristede fjesingfileter.

Grillede gulrøtter og vårløk
Skjær røttene av vårløkene og legg dem i olje blandet med salt og pepper og legg dem på grillen. La de ytterste bladene være på for å beskytte løken. Skrell gulrøttene og skjær dem i lange flate skiver, vend dem i oljeblandingen og legg på grillen.
Grill grønnsakene til de er møre og server dem med stekt fjesing.

Tips


Fjesingen har giftige pigger. Hvis du stikker deg på dem, kan du bli veldig syk.

Se også: Oppskriftene fra Frilandshagen

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR