Sarita Sehjpal lager indisk chicken jalfrezi – en kyllingrett med massevis av smak.

VIDEO: Chicken jalfrezi er en indisk kyllingrett som smaker masse av krydder.

Chicken jalfrezi

Denne kyllingretten har ulike navn i India – den kalles også kadhai chicken og chicken do piaza. Felles for alle at dette er en wokrett, uten mye saus, men rik på smaker fra urter og krydder.

Slik gjør du

I en varm wok eller dyp stekepanne steker du kyllingbitene raskt sammen med gurkemeie, en teskje salt og en spiseskje finhakket ingefær. Ta kyllingen ut av pannen, og sett den til side.

I samme panne varmer du olje på medium sterk varme. Ha i løk i skiver, cuminpulver, korianderpulver, garam masala og resten av den finhakkede ingefæren. Stek i cirka ett minutt før du har i tomatbåter og hakkede tomater.

La dette steke sammen på medium sterk varme i to til tre minutter før du har i paprika i strimler, de ferdigstekte kyllingbitene og bukkhornskløver.

Bland godt, og ha i kyllingkraft eller vann. Kok videre i to til tre minutter, og ha i fersk koriander og limesaft. Ikke kok for mye – la paprikaen beholde litt sprøhet.

Tips

Retten trenger ikke være sterk – det velger du selv. Ønsker du en sterk rett, øker du bare mengden fersk chili. Du kan også variere med andre typer kjøtt eller fisk.

Kilde: Sarita Sehjpal i kokeboka «Saritas India»