Hopp til innhold

Gamle Bullfrog-spill opp i lyset

Får vi se nye versjoner av Theme Park, Populous eller Dungeon Keeper?

Populous
Foto: Bullfrog / EA

Dungeon Keeper

Logoen til spillet Dungeon Keeper.

Foto: EA / Bullfrog

- Personlig så elsker jeg de gamle Bullfrog-spillene, de fikk meg til å bli lidenskapelig interessert i spill og jeg er stolt over at Bullfrog er en del av Bright Light sin arv, fortalte Bright Light-sjefen Harvey Elliot nylig til 1Up.com.

Bright Light-studioet ble født som et resultat av Electronic Arts sitt oppkjøp av det gamle spillstudioet Bullfrog.

- Jeg er en enorm tilhenger av spill som Poplous og Theme Park , de var blant mine favoritter for mange år siden. Jeg ville selvfølgelig elsker å se begge de to spillene komme ut i nye versjoner.

Trendy

Det siste året har det kommet så mange "remakes" av gamle spill at vi i Spiller.no-redaksjonen har mistet oversikten. Personlig syns jeg det er fantastisk å kunne spille gamle klassikere på nytt, sommerferien brukte jeg for eksempel på LucasArts klassikeren The Dig som nå er lansert på Steam.

Og med kommentarene til Bright Light-sjefen er det ikke lenger usannsynlig at vi i fremtiden får et gjensyn med et eller flere av de gamle spillene i Bullfrogs-bibliotek.

Elliot avslutter med å poengtere at det holder ikke bare å lansere de gamle spillene på nytt, men at de trenger litt arbeid for å tilpasses dagens marked.

- Det romantiske forholdet man har til gamle spill er ofte langt fra virkeligheter. Du husker kanskje at du spilte disse gamle spillene, men om du får muligheten til å spille de igjen så er det ikke det samme. De var riktige i sin tid. Det vanskelige er å finne ut hva vi må gjøre slik at de blir like bra for spillere i dag.

- Jeg tror det er en mulighet for at vi henter frem disse spillene igjen, men vi må gjøre det på en måte som er tro mot den originale ideen til spillet.

Hvilket spill vil du helst se igjen? Kommenter under.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters