Hopp til innhold

Tok over stafettpinnen etter David Letterman

Jeb Bush og George Clooney kom på besøk da en opplagt Stephen Colbert i natt debuterte på CBS.

Stephen Colbert

Stephen Colbert er kjent som komiker, og har tatt over etter David Letterman. Arkivbilde.

Foto: Frederick M. Brown / Afp

Actor George Clooney arrives for his appearance on "The Late Show with Stephen Colbert" at the Ed Sullivan Theater in Manhattan, New York

Skuespiller George Clooney. Her på vei inn til 'The Late Show with Stephen Colbert' som spilles inn på Manhatten i New York.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters
US-CELEBRITIES-ATTEND-THE-FIRST-TAPING-OF-"THE-LATE-SHOW-WITH-ST

Presidentkandidat Jeb Bush på vei inn til showet.

Foto: Michael loccisano / Afp

Jeg var en narsissistisk konservativ kommentator, men nå er jeg bare narsissist, sa Stephen Colbert da Jeb Bush spurte hvorfor han har så mange bilder av seg selv i studio.

Den republikanske presidentkandidaten var gjest i første program i det spektakulært nyoppussede Ed Sullivan-teateret i New York.

Kanskje skulle Colbert gjerne ha hatt mer underholdende Donald Trump i stolen i sitt første program, men alle regner med at han dukker opp etter hvert.

For det store senkveld-showet på amerikansk TV kan velge og vrake i gjester. Bare denne uka kommer visepresident Joe Biden og toppsjefen for UBER Travis Kalanick. Allerede i natt dukket George Clooney opp.

Vil lokke yngre seere tilbake til tv-skjermen

Å hoppe etter David Letterman er ikke lett, men CBS satser på et generasjonsskifte med Colbert.

En hel generasjon amerikanere har vokst opp med ham og Jon Stewart på tv-kanalen Comedy Central. Nå som Stewart har abdisert, er nok håpet at disse vil finne veien til CBS i timen rundt midnatt.

Amerikanske 20-30-åringer ser stadig mindre på tv, og det bekymrer tv-selskapene.

Colbert skal også kjempe mot "de to Jimmy-ene" Kimmel og Fallon på NBC og ABC som også bedriver senkveld-tv.

THE-LATE-SHOW

CBS håper å lokke et yngre publikum til å ta plass foran tv-skjermene når Stephen Colbert nå har tatt over for David Letterman.

Foto: Michael loccisano / Afp

Mange tilhengere

I måneder har mange Steven Colberts fans ventet på denne dagen.

– Jeg elsker den brutale ærligheten og at en lærer noe av ham. Uansett hvem som er gjest så er det interessant, sier Melissa til Reuters. Hun sikret seg plass på premieren i natt.

Stephen Colbert er kjent som komiker, men skal nå være seg selv, og ikke karakteren Stephen Colbert. Den virkelige Colbert hadde imidlertid ikke lagt bort sarkasmen i natt.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.