Hopp til innhold

Sony slipper «The Interview» på kino

Den omstridte filmen, som ble avlyst etter terrortrusler fra hackere, vises likevel.

– Vi ga aldri opp å slippe «The Interview» og vi er entusiastiske over at filmen vil bli vist på flere kinoer på første juledag, sier administrerende direktør i Sony Pictures.

The Interview

VISES LIKEVEL: Diana Bang, som Sook, Seth Rogen, som Aaron og James Franco som Dave, i filmen 'The Interview.

Foto: Ed Araquel / Ap/NTB Scanpix

Smilende mann med dress og slips

HÅPER FLEST MULIG SER FILMEN: Administrerende direktør i Sony Pictures, Michael Lynton, håper The Interview når et størst mulig publikum.

Foto: Danny Moloshok / Ap

– Samtidig jobber vi med å sikre flere plattformer og kinoer slik at filmen når størst mulig publikum, sier administrerende direktør i Sony Pictures, Michael Lynton i en kunngjøring til pressen.

Slippes første juledag

Under en uke etter at Sony trakk premieren på filmen etter terrortrusler fra hackere er flere utvalgte kinoer i USA klar for å vise «The Interview». Og det på første juledag.

– «The Interview» vil vises i et begrenset omfang i USA første juledag. Selskapet leter etter flere muligheter til å vise filmen som fremkalte et kyberangrep på Sony, sier Michael Lynton.

Filmen er en komedie om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

To kinoer i Atlanta og Austin har allerede avslørt at de vil vise filmen torsdag, første juledag, ifølge BBC.

US-SONY-PICTURES-CANCELS-RELEAASE-OF-"THE-INTERVIEW"-AFTER-HACKE

JULEPRESENT: De avlyste premieren, men nå henter de seg inn og viser den likevel.

Foto: Christopher Polk / Afp

Sony avlyste premieren

Sony avlyste premiere på grunn av terrortrusler fra Guardians of Peace, hackerne man antar kommer fra Nord-Korea, og som i november gikk til angrep på Sonys interne systemer og siden har lekket intern informasjon fra selskapet.

– Verden vil bli full av frykt. Husk 11. september 2001. Hva enn som skjer i de kommende dagene skjer som følge av grådigheten Sony Pictures Entertainment. Hele verden vil fordømme Sony, var beskjeden hackerne som krevde Jong-Un-filmen stanset, ga Sony.

«Stans umiddelbart visningen av terrorfilmen som kan bryte den regionale freden og forårsake Krig,» skrev de også i en åpen melding til ledelsen i Sony.

James Franco og Seth Rogen i The Interview

Dave (James Franco) og Aaron (Seth Rogen) i The Interview, en komedie som tuller Nord-Koreas leder, Kim Jong Un.

Foto: Ed Araquel

Obama støttet ikke Sony, det gjorde Clooney

USA etterforsker hackingen av Sony og kaller det en nasjonal sikkerhetstrussel.

President Obama gikk senere ut mot gigantselskapet for å ha trukket filmen. På sin årlige pressekonferanse før jul gjorde han det klart at det ikke kan være slik at ondsinnende regimer får styre USA, private markeder eller filmindustrien med trussler.

Presidenten støttet ikke Sony, men det gjorde George Clooney, som mente hackerne gjorde noe veldig smart da de offentliggjorde private mailkonversasjoner mellom Sony-toppene. Slik fikk de alle til å ta avstand fra selskapet, mente han.

Ifølge Reuters er det ennå uklart hvor mange kinoer i USA som tillates å vise filmen torsdag. Man vet heller ikke om de store kinoene som bestemte seg for å avlyse premieren i forrige uke på grunn av sikkerhetsrisikoen, vil være noen av disse.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.