Hopp til innhold

Lindstrøm må konkurrere mot seg selv

Hans-Peter Lindstrøm møter seg selv i døra under Spellemann. Produsenten og musikeren er nominert to ganger i samme kategori, og har dermed dobbelt så store sjanser for å stikke av med en pris.

Lindstrøm / Slow Supreme

Hans-Peter Lindstrøm er en ettertraktet produsent. Nå får han betalt for innsatsen i Spellemann-nominasjoner.

Foto: Promo, Foto: Promo

Lindstrøm sitter som vanlig opptatt i studioet sitt da NRK.no ringer. Han har ikke fått med seg den rause nomineringen og blir overrasket over å finne navnet sitt to ganger i elektronika-kategorien.

– Jøss, det var da rart. Dette var jeg på ingen måte forbredt på, men det var jo veldig hyggelig å få en dobbelnominasjon. Sjansen har vel aldri vært større for å få en Spellemann-pris, humrer han.

Usikker på deltagelse

Han har tidligere vunnet tre priser og vært nominert to ganger uten å vinne. Spellemann foregår i år i Stavanger, men selv om arrangementet skjer i musikerens hjemlige trakter, er ikke Hans-Peter Lindstrøm helt overbevist om at det vil være lurt av ham å være tilstede.

– De gangene jeg har vært ute og reist har jeg vunnet pris, mens da jeg har sittet i salen har jeg ikke vunnet. Men jeg regner med at jeg kommer til å ta sjansen allikevel ettersom jeg er nominert to ganger, analyserer han.

Lindstrøm ga ut et album i hver ende av året, så derfor er både Six Cups Of Rebel og Smalhans med i priskampen. Den tredje nominerte i elektronika-kategorien er Mungolian Jetset. Duoen består av Knut Sævik og Pål «Strangefruit» Nyhus, som er gode venner av Hans-Peter Lindstrøm.

– Det blir jo nesten tullete å konkurrere ettersom vi kjenner hverandre så godt, men Knut og Paul har gitt ut et glimrende album, så de fortjener virkelig å vinne.

Få nominasjoner

Med kun tre nominerte, hvorav en er nominert to ganger, kan man kanskje sette et spørsmålstegn ved helsetilstanden til norske elektronika. Men Lindstrøm mener at den i høyeste grad er levende, selv om Spellemannsprisen kanskje gir inntrykk av noe annet.

– Elektronika-prisen er ikke den mest omtalte og sendes vel heller ikke på TV, så det er ikke sikkert alle ser det bryet verdt å sende inn nominasjoner.

– Dessuten er ikke albumformatet så vanlig blant elektronika-artister, så det er nok en grunn til at det ikke er så mange kandidater. Musikkbransjen har jo vært i endring, så det kan jo være at hele Spellemannsprisen bør forandres, spekulerer Lindstrøm.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters