Hopp til innhold

– Kanskje de sarteste ikke tåler dette

– Jeg ble først voksen da jeg fikk den første sædspruten, forteller Leo Ajkic. I kveld er han gjest i humorserien «Spill meg» der historier fra livet hans blir levende dramatisert.

Vågard Unset, Leo Ajkic

– Leo var min første innvandrervenn, og er en av mine aller beste kompiser. Han er en type som bidrar, og er som skapt for dette konseptet, sier programleder Vågard Unstad.

Foto: Camilla Øyen Langfeldt / NRK

Mandag er det premiere på humorserien «Spill meg». Her forteller kjente gjester om ulike epoker og episoder fra livet sitt, som i sin tur blir gjengitt av erfarne improvisasjonsskuespillere. I kveldens program er Leo Ajkic gjest.

– Jeg er veldig imponert over at skuespillerne greide å finne på så morsomme ting om meg. Jeg husker særlig den fete talen om min første sædsprut. Den var som «pølse i rumpa», eller veldig «tatt på kornet», eller hva det nå heter, sier Leo.

Talen som blir improvisert i programmet er fra Leos konfirmasjon. Ifølge Leo er den bosniske konfirmasjonen en høytidelig markering av en manns første ejakulasjon.

Se klippet der «Leos far» holder tale om sønnens første sædsprut:

Leo Ajkic er med i programpremieren på humorserien "Spill meg". Programleder er Vågard Unstad.

I programmet får skuespiller Torgny Gerhard Aanderaa i oppdrag å holde tale til Leo. Talen er fra far til sønn. Anledningen er feiringen av Leos første sædsprut.

Kompis med programlederen

I humorserien debuterer Vågard Unstad som programleder. Unstad er en kjent profil i hjemkommunen Bergen, og er aktiv innenfor kulturlivet i Bergen (se faktaboks). Han er svært godt fornøyd med programkonseptet.

– Vi prøver å lage humor ut av litt hverdagslige temaer. Gjestene forteller gode historier, og så forsøker skuespillerne våre å improvisere noe gøy ut fra det, forklarer Unset.

I løpet av mandagene fremover vil Trond Viggo, Linda Eide, Kari Traa, Ailo Gaup og Marit Voldsæter være gjester i humorserien.

– Men det er ikke tilfeldig at Leo er første gjest. Vi er nære venner, og har kjent hverandre siden jeg gikk på ungdomsskolen. Man kan alltid stole på at Leo leverer, men kanskje de sarteste av seerne våre ikke tåler alt, sier Unstad.

(Saken fortsetter under bildet)

Leo Ajkic, Spill meg

I humorserien «Spill meg» forteller Leo Ajkic gode historier fra livet sitt, og erfarne skuespillere gir liv til historiene.

Foto: NRK

– Den feteste fyren

Leo mener at Vågard ikke har noen grunn til å være nervøs før premieresendingen. Han er full av lovord om kameraten.

– Det var Vågard som lærte meg å bli en kul fyr. Å være kul er å være kul med folk - uansett hvem de er. Vi traff hverandre i graffiti- og hiphopmiljøet i Bergen på 1990-tallet. Vågard kunne rappe, og jeg syntes han var den feteste fyren jeg hadde møtt, forteller Leo.

Se premieren på humorserien «Spill meg» på NRK1 i kveld, kl. 22.30.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters