Hopp til innhold

Facebook lanserer hudblekningsapplikasjon

Nå sørger Facebook for at indiske menn får lysere hud på profilbildene sine.

Vaselinreklame

Bollywoodstjernen Shahid Kapur deltar i Vaselines hudblekingskampanje.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Den nye applikasjonen fra Facebook er laget i samarbeid med hudpleierfirmaet Vaseline. De lanserer for tiden et nytt produkt for menn som bleker huden.

Bollywoodstjernen Shahid Kapur har sagt ja til å la seg avbilde i kampanjen. Bildet er av en blid stjerne med en lysende strek over midten av ansiktet: på venstre siden er han lys og blek, mens han har sin normale og mørkere hudfarge på høyresiden.

– Vi startet med reklameringen (for applikasjonen) fra den andre uken i juni, og tilbakemeldingene har vært ganske fenomenale, sier Pankaj Parihar som designet kampanjen til news.com.

Lide for skjønnheten.

– Flere og flere menn er blitt engstelige for å ikke ha hvit nok hud, sier sosiologiprofessor T.K. Oommen fra Jawaharlal Nehru University i New Delhi til The Age.

Dr. Erin Gilbert, dermatolog ved State University of New York, forteller at hun eller en kollega ser tilfeller av alvorlige bivirkninger fra hudblekningkremer minst én gang i uken.

Marked for blek hud

I 2005 lanserte den indiske kosmetikkgiganten Emani den første blekningskremen for menn: «Fair and Handsome». Den første kvinnelige kremen hadde da vært på markedet i 27 år. Siden den gang har et halv dusin utenlandske merker, som for eksempel Garnier, L’Oreal og Nivea, deltatt i den kosmetiske trenden og promoterer «magisk» hudblekning.

I 2009 svarte 12 000 mennesker i India fra tre nordlige stater i India at nyansen på hudfargen var det viktigste kriteriet når de skulle velge partner.

– Indere tror at hvis du har lys hud, så hører du til en høyere kaste; nemlig brahminerne, sier Oommen.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.