Hopp til innhold

Herr dansefot

Ingen kveld i uka er det så mange radiolyttere som på lørdagskveldene. For da er Erik Forfod og På dansefot på lufta i NRK P1.

Erik Forfod programleder På dansefot i NRK P1

Erik Forfod samler rundt en halv million rundt radioapparatene når han byr på På dansefot i NRK P1 på lørdagskveldene.

Foto: Nadia Frantsen / NRK

Hver lørdagskveld samler han dansemusikkglade foran radioapparatene. Rundt 500 000 nordmenn har gjort det til vane å følge Erik Forfod og hans "På dansefot" i NRK P1.

Finn fram danseskoene

- Slå ut håret og finn fram danseskoene, oppfordrer Erik Forfod. Hver lørdagskveld byr byr han på masse god dansemusikk i "På dansefot" enten fra radiostudio på Tyholt i Trondheim eller gjerne på direkten fra et dansegalla et sted i Norge.

Erik byr både på norsk og svensk dansebandmusikk. Både de nyeste nye, men like mye de gode, gamle klassikerne som folk aldri blir lei av å høre igjen og som får dansefoten til å begynne å røre seg - på nytt og på nytt.

Herlig med så mange lyttere

- Herlig at det går an å samle så mange lyttere lørdagskveld etter lørdagskveld, sier Erik Forfod. - Dette er jo beste TV-tid, men likevel velger mange radioen og dansebandmusikk som følge.

To legender. Erik Forfod og Sven Erik fra Sven Ingvars

Erik Forfod er både NRKs dansebandgeneral og en svært så kjent kar i både norsk og svensk dansebandmiljø. Her sammen med legenden Sven Erik fra Sven Ingvars.

Foto: NRK

- Det er voldsomt inspirerende å vite at det er så mange som velger radioen som selskap. Det er litt av en inspirasjonskilde til å drive på videre. Å vite at det sitter så utrolig mange rundt omkring og følger med lørdag etter lørdag, sier Erik.

Og selvfølgelig er det det han ønsker. - At folk skal skyve teven til side, skru på radioen og kose seg med god dansemusikk. Og gjerne slå til med en dans på stuegulvet, sier Erik Forfod.

Bare masse god dansebandmusikk

Oppskriften for programmet er veldig enkel. - Masse god dansebandmusikk. Det er min oppskrift. Av og til sender jeg også programmet fra en av de mange dansegallaene som arrangeres. Da blir det enda mer liv og stemning, sier Erik.

Privat er Erik Forfod småbarnfar og bosatt på Flatåsen utenfor Trondheim. Han kom til NRK i 1986 og har etter hvert blitt en av veteranene på kringkastingssentret på Tyholt.

Send gjerne e-post til dansefot@nrk.no .

På dansefot hører du i NRK P1 lørdager k. 22.05 - 24.00.

I NRKs nettradio kan du høre På dansefot både direkte og høre igjen de tre siste sendingene når du måtte ønske det.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters