Hundevalp - En anonym kunstner ville ta livet av to hunder for å få oppmerksomhet rundt saken om at hunder blir drept. En Che Guevara-tilnærming til saken, altså. - Foto: CAI YANG / AP

En anonym kunstner ville ta livet av to hunder for å få oppmerksomhet rundt saken om at hunder blir drept. En Che Guevara-tilnærming til saken, altså.

Foto: CAI YANG / AP

Får ikke kvele hundevalper på scenen

En kunstner ville kvele to hundevalper på scenen i protest mot at hunder blir drept i Alaska og Spania, men tyske myndigheter satte ned foten.

En anonym kunstner skulle neste uke framføre et verk kalt «Død som Metamorfose» i et lite teater utenfor Berlin, skriver The Local.

Planen var å slå på en gongong og kvele to hundevalper, til lyden av begravelsesmusikk.

Seansen skulle være en reaksjon på at sledehunder i Alaska og jakthunder i Spania blir drept etter at de ikke lenger er i stand til å tjene sine eiere.

Ifølge Daily Mail er det vanlig at spanske hunder blir skutt, banket i hjel, hengt og til og med brent levende.

Ikke viktig nok

Grunnen til at kunstneren ikke fikk lov til dette, var ifølge de lokale myndighetene at saken «ikke var viktig nok til å forsvare drap».

Det kan også være verdt å nevne at selve handlingen kunstneren planla å utføre er ulovlig.

Verket skal være basert på en type Thailandsk performancekunst.

Kunstneren mener den tyske grunnloven garanterer betingelsesløs kunstnerisk frihet, og at han bør få lov til å gjøre «stuntet».

Ville halshugge sau

Dette kommer samtidig med at to studenter på Berlins universitet for kunst truet med å bruke giljotin på en sau, hvis folket ville det.

Iman Rezai og Rouven Matterne ville teste ut demokratiets grusomhet, ved å lage en avstemning der man anonymt kunne stemme om man ville eller ikke ville at sauen skulle dø.

– Internetts anonymitet lurer ut perversiteten i noen mennesker, sier Matterne til lokalavisen Tagesspiegel.

Avstemningen endte med at 190 000 stemte mot å drepe den uskyldige sauen, mens 120 000 stemte for i løpet av seks dager.

På tross av mange klager planlegger Rezai og Matterne å vise noe i forbindelse med resultatet i slutten av mai.

Siste nytt: Kultur

 • Michael Jacksons Neverland - Foto: Mark J. Terrill / Ap
  Foto: Mark J. Terrill / Ap

  Michael Jacksons Neverland selges

  Deleier av eventyrparken, selskapet Colony Capital, har bestemt seg for å selge popkongens residens mot Jackson-familiens vilje, skriver rollingstone.com. Michael Jackson kjøpte eiendommen i California i 1988 og utstyrte området med både kino, stall og en egen fornøyelsespark. Estimert verdi på Neverland i 2003 var rundt 190 millioner kroner.

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.