Hundevalp - En anonym kunstner ville ta livet av to hunder for å få oppmerksomhet rundt saken om at hunder blir drept. En Che Guevara-tilnærming til saken, altså. - Foto: CAI YANG / AP

En anonym kunstner ville ta livet av to hunder for å få oppmerksomhet rundt saken om at hunder blir drept. En Che Guevara-tilnærming til saken, altså.

Foto: CAI YANG / AP

Får ikke kvele hundevalper på scenen

En kunstner ville kvele to hundevalper på scenen i protest mot at hunder blir drept i Alaska og Spania, men tyske myndigheter satte ned foten.

En anonym kunstner skulle neste uke framføre et verk kalt «Død som Metamorfose» i et lite teater utenfor Berlin, skriver The Local.

Planen var å slå på en gongong og kvele to hundevalper, til lyden av begravelsesmusikk.

Seansen skulle være en reaksjon på at sledehunder i Alaska og jakthunder i Spania blir drept etter at de ikke lenger er i stand til å tjene sine eiere.

Ifølge Daily Mail er det vanlig at spanske hunder blir skutt, banket i hjel, hengt og til og med brent levende.

Ikke viktig nok

Grunnen til at kunstneren ikke fikk lov til dette, var ifølge de lokale myndighetene at saken «ikke var viktig nok til å forsvare drap».

Det kan også være verdt å nevne at selve handlingen kunstneren planla å utføre er ulovlig.

Verket skal være basert på en type Thailandsk performancekunst.

Kunstneren mener den tyske grunnloven garanterer betingelsesløs kunstnerisk frihet, og at han bør få lov til å gjøre «stuntet».

Ville halshugge sau

Dette kommer samtidig med at to studenter på Berlins universitet for kunst truet med å bruke giljotin på en sau, hvis folket ville det.

Iman Rezai og Rouven Matterne ville teste ut demokratiets grusomhet, ved å lage en avstemning der man anonymt kunne stemme om man ville eller ikke ville at sauen skulle dø.

– Internetts anonymitet lurer ut perversiteten i noen mennesker, sier Matterne til lokalavisen Tagesspiegel.

Avstemningen endte med at 190 000 stemte mot å drepe den uskyldige sauen, mens 120 000 stemte for i løpet av seks dager.

På tross av mange klager planlegger Rezai og Matterne å vise noe i forbindelse med resultatet i slutten av mai.

Siste nytt: Kultur

 • Kinofusjon i Tromsø og Trondheim

  Kinoene i Tromsø og Trondheim slår seg sammen og danner den tredje største kinokjeden i Norge.

  Selskapet skal hete Kinonor og får kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim Kino som daglig leder.

  Det ble annonsert under Filmfestivalen i Haugesund i dag.

 • Todd Terje - Foto: Christian Belgaux /
  Foto: Christian Belgaux

  Todd Terje på prestisjetung liste

  Den norske DJ-en Todd Terje er nummer 16. på listen over «de 200 beste låtene så langt dette tiåret». Det er det innflytelsesrike musikknettstedet Pitchfork som har satt opp listen.

  På førsteplass finner vi Grimes med låten Oblivion. Se hele listen her.

 • Tekno-legende varsler nytt album

  Teknoveteranen Aphex Twin kunngjorde denne uka sitt første album siden 2001. Nyheten ble først sluppet via en side på «det dype nettet», som ikke er tilgjengelig med vanlige nettlesere.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.