Hopp til innhold

Dennis Storhøi

Dennis Storhøi var gjest i Stjerneklart 21. februar.

Dennis Storhøi
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

DENNIS STORHØIS CV

Dennis Storhøi ble født 15. juni i 1960 og er Marit Formoe Andersen og Jan Storhøis eneste barn. Han vokste opp med en elektrikerfar og ei mor som jobbet i butikk, var lærer og aktiv venstrepolitiker.

Dennis vokste opp på Kråkerøy i Østfold og har gått på Romerike folkehøgskole, tjenestegjordt i Hans Majestet Kongens Garden, gått ett år på Halden Lærerhøgskole før han fra 1982 til 1985 gikk på Statens Teaterhøgskole.

Variert arbeidserfaring
Dennis Storhøi jobbet i flere år på Domus Fredrikstad. Han har også jobbet som DJ og som lærer på Gressvik ungdomsskole.

Han debuterte på Den Nationale Scene i 1985 i stykket Fruen fra Havet, og fra 1986 til 1989 jobbet han på Rogaland Teater hvor han tolket stykker av blant andre Oscar Wilde, Fjodor Dostojevskij og William Shakespear.

I 1988 debuterte han på filmlerretet i Kamilla og Tyven og etter et par år som frilanser, ble han i 1991 fast ansatt ved Oslo Nye Teater. Der spilte han i løpet av de neste 19 årene i blant annet Dracula, Chicago, My Fair Lady, Spellemann på taket og Les Miserables.

Tv-debuten kom også i 1991, i dramaserien Fedrelandet, og han har dubbet tegnefilmer siden 1993.

Klar for Hollywood
I 1999 spilte Dennis Storhøi mot Antonio Banderas i Touchstone Picturesproduksjonen, The 13th warrior, og i 2009 kunne du se Dennis Storhøi i barnefilmen Yohan. Han har også vært med i tv-seriene Seks som oss på tv2 og Størst av alt på NRK.

I Ibsenåret 2006 var Dennis Storhøi med i Peer Gyntforestillingen Verdenborger av gemytt, som ble fremført på engelsk, i flere land. I tillegg har han spilt i flere sommershow og under hundreårsmarkeringen til Drammen Teater.

I 2008 hadde han, for første gang, hovedrollen i Peer Gynt-stemnet på Gålåvatnet og i 2009 og 2010 turnerte han med POS Theatre Company og forestillingen "Drapene i Aalst" sammen med Aksel Hennie og Ane Dahl Torp.

Han har mottatt Oslo bys kunstnerpris, Kritikerprisen i 2003, Komiprisen i 2004 og plankebæreren i 2008.

Dennis Storhøi bor sammen med kona, Mona Keilhau Storhøi og dere sønn Mathias Alexander, 10, på Godlia i Oslo. Dennis er også pappa til Max på 22 og Pernilla på 18.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor