Hopp til innhold

Christine Koht er på bena igjen etter én uke i koma

Programlederen og komikeren Christine Koht er på bena igjen, etter å ha ligget én uke i koma på Rikshospitalet: – Jeg gir meg ikke... jeg er Bjørnesterk, skriver hun.

Christine Koht

Christine Koht har en alvorlig kreftsykdom, og deler på sin Facebook-side opp- og nedturer fra behandlingen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Christine Koht måtte i januar avlyse sin planlagte turné og forestillinger på hennes forestilling «Bør jeg være bekymret?», på grunn av en alvorlig kreftsykdom.

Hun har siden da vært til behandling for sykdommen, og har jevnlig delt opplevelser gjennom både podkast og sin egen Facebook-side. Den siste oppdateringen på siden kom 27. juni, inntil i kveld.

«Nå har det gått over en måned siden dere hørte fra meg og jeg takker dere igjen for all kjærligheten dere sender. Dere skal vite at det hjelper», skriver Koht.

– Jeg må lære å gå igjen

Det var Koht selv som fortalte om den alvorlige kreftdiagnosen i sin faste spalte i Aftenposten i januar i år.

Arbeidet med podkasten «Koht vil leve» var allerede i gang. Der ga hun, sammen med A-magasinet og journalist Joachim Førsund, ga lytterne et innblikk i kreftbehandlingens opp- og nedturer.

Etter at den siste episoden av podkasten kom ut 5. juni, har Koht oppdatert følgerne sine gjennom innlegg på Facebook.

«Jeg gir meg ikke... jeg er Bjørnesterk. Jeg Vil Leve. Selv etter en uke i koma nå nylig på intensiven er jeg i gang med bitte små treningsturer. For jeg må lære å gå igjen», skriver hun i sitt siste innlegg.

I løpet av de 4 første timene innlegget har vært ute, har den populære komikeren fått over 40 000 likerklikk på innlegget.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor