20101002_jus_ms1_439.jpg - SEKUNDER FØR KATASTROFEN: Et fantastisk bilde, men dessverre for fotografen blir bildet husket mest på grunn av en Cheech and Chong-kopi bak Tiger. - Foto: Mark Pain / Solo Syndication

SEKUNDER FØR KATASTROFEN: Et fantastisk bilde, men dessverre for fotografen blir bildet husket mest på grunn av en Cheech and Chong-kopi bak Tiger.

Foto: Mark Pain / Solo Syndication

Årets blinkskudd, men... hvem er det!?

Ukjent golftilskuer ble nettkjendis over natta.

En fotograf fra The Daily Mail fikk det som trygt kan kalles årets sportsfoto under helgens Ryder Cup.
Fotografen, som passende nok heter Mark Pain, fikk nemlig Tigers sleivskudd rett i kameralinsa. Bildet er tatt brøkdelen av et sekund før han blir truffet.

Men glem det.

Bloggere og aviser verden over har istedet hektet oppmerksomheten i mannen som står bak golfstjernen. Han står i ledige bukser, er kledd i en slags turban av rødlig hår, han røyker en tjukk sigar og har et strålende uttrykk i ansiktet. Det var nesten så man skulle tro han var manipulert inn i bildet fra før.

LES OGSÅ: Reinangrep på NRK-reporter sees av millioner på YouTube-kanal
LES OGSÅ: Dette irriterer oss på nett

Manipulert over hele verden

Fotofiklerne på internett har kastet seg over mannen, som fortsatt er ukjent, men som treffende nok er døpt «Cigar Guy» eller sigarmannen. Han har dukket opp på albumcovere i den amerikanske avisa Dallas Observer , han er manipulert inn i noen av de viktigste sportsbegivenhetene gjennom tidene, og fotofiklingen er dagens begivenhet på nettsamfunnet Reddit, der antallet nye bilder vokser hvert minutt.

Cigar Guy-kopier - Mange har fiklet med sigarmannen det siste døgnet. - Foto: Taunt.com/Listomania.com /

Mange har fiklet med sigarmannen det siste døgnet.

Foto: Taunt.com/Listomania.com

LES OGSÅ: Sindre (14) er nettkjendis
LES OGSÅ: Wikipedias liste over nettkjendiser

Jakter på sigarmannen

Ennå vet ingen hvem mannen med hårturbanen er. Ifølge den britiske avisa the Telegraph er kostymet en hyllest til den spanske golferen Miguel Angel Jimenez, og både Telegraph og andre aviser har kastet seg inn i jakten på mannen.

Les mer på Knowyourmeme.com

For ordens skyld: Europa vant mot USA i Ryder Cup mandag, etter en dramatisk finish. Tiger Woods var tydelig irritert over sleivskuddet som traff fotografen, men kunne bare skylde på seg selv. Fotografen sto riktig plassert.

Siste nytt: Kultur

 • Coldplay - Foto: JUAN MEDINA / Reuters
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

  Coldplay gir 10.000 £ til syk fan

  Coldplay har donert 10.000 pund til Jody Duff som lider av multippel sklerose.

  Chris Martin & co. dedikerte også en sang til Duff fra scenen i Royal Albert Hall. Pengene skal gå til Duffs innsamling til forskning på sykdommen, skriver engelske NME.

 • Quentin Tarantino - Foto: PATRICK KOVARIK / Afp
  Foto: PATRICK KOVARIK / Afp

  Tarantino lager «The Hateful Eight»

  Quentin Tarantinos western-epos «The Hateful Eight» var varslet som regissørens neste filmprosjekt, men etter en manuslekkasje trakk Tarantino filmplanene.

  Nå realiseres likevel filmen. Innspillingen starter i 2015, melder Filtermagasin.no.

 • Mari Silje og Håkon Samuelsen spiller konsert - Foto: Olsen, Geir / NTB Tema
  Foto: Olsen, Geir / NTB Tema

  Stjernesøsken med Hollywood-hjelp

  Mari Silje og Håkon Samuelsen, kjent fra blant annet julekonsertene i Vang kirke, skal jobbe med Hollywood-komponist James Horner.

  Horner vant Oscar for «Titanic», og har komponert tonene til over 100 filmer, blant dem «Avatar» og «Braveheart»(NTB).

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.