Normal

- De fleste tror USA selv sto bak 11. september-angrepene

- De fleste tror USA selv sto bak 11.september-angrepene i 2001, sa Irans president Mahmoud Ahmadinejad i FNs hovedforsamling i kveld norsk tid.

Video Forlot salen i protest under Ahmadeinejad-tale

VIDEO: Forlot FNs hovedforsamling i protest mot Ahmadinejad.

Dette fikk USAs FN-ambassadør og flere av hans europeiske kollegaer til å forlate salen i protest sammen med sine delegasjoner.

Mahmoud Ahmadinejad på talerstolen i FN.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad på talerstolen i FNs hovedforsamling.

Foto: EBU

Ahmadinejad sa blant annet at folk flest tror det var USA selv som sto bak angrepene, til og med et flertall av det amerikanske folk.

LES OGSÅ: - Jaktar framleis Bin Laden

LES OGSÅ: Vekket minner fra 11.september

- Gruppe på innsiden

Den iranske presidenten sparte ikke på kruttet. Han la ut om at en gruppe på innsiden av den amerikanske regjeringen regisserte angrepene for å stanse nedgangen i den amerikanske økonomien.

- Amerikanere er, i likhet med de fleste nasjoner og politikere over hele verden, enige i dette synet, sa Ahmadinejad fra talerstolen i FNs generalforsamling.

Og han fortsatte i sammen stilen: - Det er nesten bare amerikanske regjeringstjenestemenn som tror at det er Al Qaida som sto bak angepene.

Utsagnene fra den islamistiske iranske presidenten fikk USAs representanter til å reise seg i protest og forlate salen. Kort tid etter fulge også delegasjonene fra EU og Storbritannia USAs eksempel.

LES OGSÅ: - Tilståelse uten verdi

LES OGSÅ: Vitset om 11. september

- Skammelige konspirasjonsteorier

- Istedenfor å representerer velviljen som finnes i det iranske folket, har herr Ahmadinejad nok en gang valgt å spre skammelige konspirasjonsteorier og antisemittiske bakvaskelser. Uttalelsene er like feilaktige som de er forutsigbare, sa Mark Kornbklau fra den amerikanske deletasjonen.

Andre stemplet Ahmadinejads utspill som uakseptabelt og et brudd på internasjonale normer.

Og det er ikke første gang Mahmoud Ahmadinejad får delegater til å forlate salen, I fjor forlot flere delegasjoner salen etter at den iranske presidenten brukete en hatefull, offensiv og antisemittisk retorikk.

LES OGSÅ: Arabisk 11.september-nettside

LES OGSÅ: - 11. septemberangrepet en løgn

LES OGSÅ: Se de nye 11. september-bildene

LES OGSÅ: Hedret ofrene etter 11. september

LES OGSÅ: Dansk forsker: - World Trade Center ble sprengt

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt