Dansk forsker: - World Trade Center ble sprengt

Hvis du kommer hit fra sosiale medier eller fra en søkemotor, gjør vi oppmerksom på at artikkelen er skrevet med utgangspunkt i et Schrödingers katt-program fra 2009. Her møter vi to forskere som representerer en liten bevegelse som mener den offisielle framstillingen av hva som skjedde 11. september 2001 er gal. Påstandene deres blir imøtegått og avvist av andre forskere. Du kan se programmet her.

Enkelte vitenskapsfolk er ikke i tvil; de enorme bygningene på Manhattan ble sprengt og det var amerikanerne selv som stod bak.

Det andre flyet rammer Worl Trade Center 11.september 2001

– Det var den amerikanske regjeringen som stod bak, hevder den pensjonerte amerikanske professoren David Ray Griffin.

Han blunker ikke med sine lyseblå øyne, han sier det som en selvfølge. Griffin er overbevist om at hans egen regjering stod bak massedrapet den 11. september 2001.

– Ble ikke kapret

Professor emeritus David Ray Griffin fra USA
Foto: NRK

Amerikaneren David Ray Griffin er pensjonert professor i teologi og filosofi, men nå jobber han fulltid for å få fram ”sannheten" om 11. september. Griffin er en av flere vitenskapsfolk som står i spissen for ”sannhetsbevegelsen”. Den består av mennesker over hele verden som mener den offisielle rapporten om tragedien er full av feil og løgner.
Griffin avviser til og med at passasjerflyene, som faktisk fløy inn i bygningene, ble kapret av muslimske terrorister.

– Det er bare en myte, hevder den pensjonerte professoren.

Se sendinga her.

– Flyene var ikke nok

 New York 11. september 2001

Det er snart ni år siden to passasjerfly smalt rett inn i de to tvillingtårnene. Over tre tusen mennesker mistet livet og tre skyskrapere raste sammen.

– For folk flest virker det sannsynlig at flyene fikk bygningene til å rase sammen, men for vitenskapsfolk og andre som har satt seg inn i saken er det åpenbart at dette ikke stemmer, hevdet Griffin da han i sommer holdt forelesning på NTNU i Trondheim. Han mener sammenstøtet og de påfølgende brannene ikke var nok til å få de enorme bygningene til å rase sammen.


– Vi har funnet noe i støvet

Kjemiker Niels Harrit med prøve
Foto: NRK

Niels Harrit er kjemiker ved Universitetet i København og han har funnet noe i støvet etter 11. September. Fra fire støvprøver samlet inn på forskjellige steder på Manhattan dukket små røde chips med stoffet Nano-thermit opp.

– Det er et reaktivt stoff og hvis det først reagerer utvikler det en enorm varme, forteller Harrit.
Harrit mener noen må ha plassert dette stoffet i bygningene og at det kan forklare hvordan bygningene raste sammen. Han mener de ble sprengt i lufta og at forbrytelsen ble planlagt lang tid i forveien.

Harrit forteller at han ble en del av sannhetsbevegelsen da han så hvordan den tredje skyskraperen, Bygning 7, raste sammen – i nærmest fritt fall, uten å ha blitt truffet av noe fly – mange timer etter tvillingtårnene.
Den danske kjemikeren har skrevet en vitenskapelig rapport om sine funn og mener at det nå finnes nok vitenskapelig bevis til å kunne slå fast at den offisielle historien ikke holder mål.

– Hva skjedde egentlig?

Spørsmålet er: hvem stod bak en av de største forbrytelsene i moderne tid. Var det Al Qaida eller var det amerikanerne selv?
Møt Harrit og Griffin i Schrødingers katt i kveld. Der vil også professor i kjemi Øyvind Mikkelsen og sivilarkitekt Finn Sandmæl kommentere saken.