NRK Meny
Normal

Drepte elleve narkokartell-medlemmer i storaksjon

Elleve medlemmer av meksikanske narkotikakarteller skal ha blitt drept de siste fem dagene. Den meksikanske marinen har gått til storaksjon, og hevder å ha beslaglagt over fire tonn marihuana.

Mexico narkokrig

Soldater står foran i et pansret kjøretøy ved en militærbase i Tamaulipas i juni i år. Kjøretøyet skal ifølge militæret i Mexico ha vært brukt av Gulf-kartellet til å transportere leiemordere og narkotika.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Meksikanske marinesoldater har gått til storaksjon mot et meksikansk narkotikakartell i Tamaulipas, en av flere mexicanske stater som grenser til USA.

Marinen selv hevder selv at elleve medlemmer av Mexicos beryktede Gulf-kartell ble drept i aksjonen. 36 personer skal ha blitt pågrepet, og over fire tonn mariuhana skal ha blitt beslaglagt, melder nyhetsbyrået AP.

MEXICO-CRIME-GULF-CARTEL MEXICO-CRIME-GULF-CARTEL

Gilberto Barragan Balderas, også kjent som «El Tocayo», blir presentert av politiet i Tamaulipas i forbindelse med en aksjon i mai. Balderas skal være medlem av Gulf-kartellet, og står på USAs liste over de ti mest ettersøkte narkolangerne i Mexico.

Foto: OMAR TORRES / Afp

Hevder å ha arrestert ledere

Blant de arresterte skal det være ledere av Gulf-kartellet, som ble pågrepet i byen Miguel Aleman.

Disse skal ha blitt pågrepet etter en skuddutveksling, der 10 medlemmer av Gulf-kartellet skal ha blitt drept.

Talsmann for Mexicos marine, Jose Luis Vergara, fortalte på en pressekonferanse i byen Matamaros i Tamaulipas at marinen også beslagla 251 håndgranater og 35 rakettkastere.

Blodig krig

Gulf-kartellet var tidligere det dominerende menneskehandel-nettverket i Tamaulipas, men har blitt svekket av krigen om kontroll med Zetas-kartellet, som vokser seg stadig større.

Tamaulipas ligger på grensen mot den amerikanske delstaten Texas, og har for narkogjengene mange lukrative smuglerruter.

Det siste året har volden eksplodert i oppgjørene mellom gjenger som ønsker å kontrollere området.

Zeta var en gang en gruppe snikmordere soom kunne leies, og som nå selv har blitt en mektig gjeng kriminelle.

De kjemper nå, med dødelig resultat, en krig mot en av sine tidligere arbeidsgivere, Gulf-kartellet, i det nordøstlige Mexico.

Nærmere 40.000 mennesker har mistet i krigen mot narkotika i Mexico siden 2006, ifølge BBC. Det var da politiet og hæren begynte den intense kampen mot narkotikakartellene i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt