Redaktør funnet halshugget i Mexico

Politiet i Mexico mener kroppen til en halshugget kvinne som ble funnet i den nordlige byen Nuevo Laredo tilhører en avisredaktør. 59 journalister har blitt drept i landet siden 1992.

Mexico

Lappen som ble funnet ved siden av den kvinnelige redaktøren, der vanlige mennesker advares mot å si fra om narkotikarelatert kriminalitet.

Foto: STR / Afp

Den hodeløse kroppen skal tilhøre redaktøren i avisa Primera Hora, og ble funnet ved siden av lapp med trusler som politiet tror ble lagt der av en kriminell gjeng, melder BBC News.

I Mexico er kriminelle gjenger ofte ensbetydende med narkotikakarteller.

For to uker siden ble likene til en kvinne og en mann funnet hengende fra en bro, med en beskjed der folk ble advart mot å skrive om narkotikaforbrytelser .

Denne beskjeden var signert med bokstaven «Z», som i Mecixo vanligvis er tegnet til det beryktede Zeta-kartellet.

Hjelper politiet

Kroppen til den kvinnelige redaktøren ble funnet tidlig lørdag i et travelt område av byen Nuevo Laredo, i den nordlige delstaten Tamaulipas.

Beskjeden ved siden av kvinnen handler om at den kvinnelige redaktøren hadde fordømt narkotikarelatert kriminalitert på sosiale nettverk og internettsider som «Nuevo Laredo en Vivo» (på norsk: Nuevo Laredo direkte).

Her kan vanlige folk legge igjen beskjeder som leder politi og sikkerhetsstyrker til steder der gjenger oppholder seg og selger narkotika.

Farlig yrke

Tamaulipas har blitt åsstedet for en blodig kamp for terreng mellom Zeta-kartellet, og deres tidligere allierte i Gulf-kartellet.

Halshugging har blitt et vanlig kjennetegn for flere av drapene utført av Zeta-kartellet, en metode som brukes for å skremme rivaliserende gjenger og angivere.

Den nordamerikanske organisasjonen «Comittee to Protect Journalits» opererer med tall som sier at 59 journalister har blitt drept i Mexico siden 1992.

Den uavhengige organisasjon anslår at 25 prosent av journalistene har blitt drept på grunn av sitt yrke.

Ifølge Wikipedia skal over 20.000 mennsker ha blitt drept i forbindelse med narkotikakriminalitet i Mexico i perioden fra desember 2006 til mai 2010.

SISTE NYTT

Siste nytt