George Clooney og Ronaldo innkalt som vitner i Berlusconi-sexsak

Hollywood-stjernen George Clooney og fotballspilleren Christiano Ronaldo er innkalt som vitner i sex-saken mot Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Clooney and girlfriend

George Clooney og hans tidligere italienske kjæreste, Elisabetta Canalis, skal ifølge Berlusconis advokater ha vært tilstede på flere av festene til den tidligere italienske statsministeren.

Foto: Luca Bruno / Ap

Det kom frem i et rettsmøte i Milano i dag.

Berlusconi er tiltalt for å ha betalt for å ha sex med marokkansk-fødte Karima El Maroug, også kjent som «Ruby hjerteknuser», da hun var 17 år. Lavalderen for salg av seksuelle tjenester i Italia er 18 år.

Hus i nærheten

Clooney har et hus ved Comosjøen i Nord-Italia, ikke langt fra Berlusconis villa i Arcore der statsministeren skal ha arrangert en rekke løsslupne fester.

Ifølge en av Berlusconis advokater var den kjente amerikanske skuespilleren og hans daværende italienske kjæreste Elisabetta Canalis tilstede på festene.

– Ruby har fortalt at Clooney og Canalist deltok på flere av festene, uttalte advokaten, som håper vitnemålet til de Clooney og Ronaldo vil hjelpe Berlusconi i den pikante sex-saken.

Silvio Berlusconi og Karima El Mahroug

Silvio Berlusconi hjalp den da 17 år gamle Karima El Mahroug ut av arresten med påskudd om at hun var i familie med den tidligere egyptiske presidenten, Hosni Mubarak.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp

Clooney selv har flere ganger nektet for å ha vært gjest hos den tidligere italienske statsministeren.

Maktmisbruk

Berlusconi er også tiltalt for maktmisbruk idet han skal ha presset politiet til å løslate henne etter at hun ble pågrepet og mistenkt for tyveri.

Rettssaken mot Berlusconi ble innledet i april, og mediemogulen nekter for å ha gjort noe galt. Hvis den tidligere italienske regjeringssjefen blir funnet skyldig, risikerer han opp til 15 års fengsel.

Berlusconi selv har nektet for noen gang å ha kjøpt sex, og i hvert fall ikke av Ruby som fylte 18 i november i fjor.

Berlusconi har hatt en langvarig konflikt med det italienske rettsvesenet, og har vært tiltalt en rekke ganger, men tidligere rettssaker har dreid seg om økonomiske saker knyttet til hans forretningsimperium.

Berlusconi hevder at han er utsatt for en heksejakt.

SISTE NYTT

Siste nytt