NRK Meny
Normal

Etterforskes som Berlusconis hallik

Nicole Minetti, som skal ha fungert som hallik for Italias statsminister Silvio Berlusconi, har gitt sitt første fjernsynsintervju siden sexskandalen ble kjent.

Nicole Minetti

I et intervju med CNN forteller Nicole Minetti om sin rolle i Berlusconis sexskandale.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

I går ble det kjent at Berlusconi må møte i retten fordi han skal ha kjøpt seksuelle tjenester av ei mindreårig jente og senere hjulpet henne ut av varetektsfengsel da hun satt inne for tyveri.

Nicole Minetti skal ha fungert som mellomledd mellom Italias statsminister Silvio Berlusconi og de prostituerte jentene, og er mistenkt for å ha rekruttert en betydelig andel av jentene statsministeren har hatt kontakt med.

I et intervju med den amerikanske fjernsynskanalen CNN forteller hun om sin rolle i sexskandalen og om Berlusconis mange fester.

Minetti (25) ble kjent med Berlusconi (74) da hun jobba som tannpleier. Hun behandla statsministeren da han ble slått i ansiktet under en politisk tale i desember 2009.

Senere ble hun ble verva som kandidat til Berlusconis parti uten noen form for politisk erfaring.

Formidlet prostituerte

Karima Keyek

Det var forholdet til danseren «Ruby hjerteknuseren» som sparka i gang prostitusjonssaken.

Foto: GIUSEPPE ARESU / Afp

Minetti er kjent for å være en av de mest aktive jentene på statsministerens mange fester. Hun skal også ha vært svært delaktig i rekrutteringa av unge jenter og prostituerte.

Minetti blir nå etterforska av politiet for å ha formidla prostituerte jenter til statsministeren, deriblant 17 år gamle Karima el-Mahroug, som var under den seksuelle lavalder på dette tidspunktet.

Det er forholdet til el-Mahroug, som går under tilnavnet «Ruby hjerteknuseren», Berlusconi må møte i retten for.

Påtalemyndigheten i Milano mener Berlusconi misbrukte makta som statsminister da han forsøkte å få løslatt «Ruby». Selv begrunner han episoden med at han trodde hun var niesen til den nylig avgåtte presidenten i Egypt, Hosni Mubarak.

Kjenner «Ruby hjerteknuseren»

Minetti forteller til CNN at hun kjenner «Ruby» gjennom middager i Berlusconis bolig i Arcore, som ligger like utenfor Milano. Hun hevder at først fikk vite at «Ruby» bare var 17 år den natta hun ble arrestert.

– Jeg ble først tilkalt av en av vennene hennes. Senere ringte statsministeren, som ba meg gå til politistasjonen fordi det var et problem med denne jenta, forklarer Minetti.

Påtalemyndigheten anklager Berlusconi for å ha lagt press på politiet for å få jenta løslatt.

Berlusconis advokater avfeier anklagene som grunnløse og absurde, og mener etterforskinga er en alvorlig krenking av statsministerens privatliv.

– Han var helt klart bekymra

Minetti forklarer videre at hun ble fortalt at «Ruby» ble stoppa av politiet fordi hun ikke hadde gyldige papirer med seg, og at det først da kom fram at hun var under 18 år.

Minetti satt sammen med den unge jenta på politistasjonen fram til politiet lot henne gå, og forteller at Berlusconi ringte henne flere ganger mens de venta.

– Ja, han ringte flere ganger. Jeg tror jeg ringte ham også for å fortelle hvordan det sto til. Han var helt klart bekymra, så jeg fortalte ham at alt var i orden og at jenta hadde det bra, sier hun til CNN.

Selvsikker og trygg

Nicole Minetti

Den tidligere tannpleieren, Nicole Minetti, blir etterforska for sin hallikrolle i prostitusjonsskandalen.

Foto: Luca Bruno / Ap

Ifølge CNNs journalist framsto Minetti som selvsikker og trygg under intervjuet, som ble gjort med hennes advokat til stede. Det var bare to temaer hun bevisst unngikk – pengene hun skal ha mottatt fra Berlusconi og om forholdet til statsministeren var upassende eller seksuelt lada.

Minetti har hele tida nekta for å ha formidla prostituerte jenter til Berlusconi. Hun innrømmer imidlertid at det ofte er pene jenter på Berlusconis fester, men at festene slett ikke er så ville som italienske medier påstår.

– Han synger og forteller historier – forskjellige typer historier. Da mener jeg både personlige historier om hans erfaringer i politikken, og humoristiske historier. Dette gir en liten pekepinn på hvordan disse kveldene er, sier hun.

Etter at historien om «Ruby» ble kjent, har flere kvinner stått fram og fortalt om storslåtte privatfester og om statsministerens angivelige omgang med prostituerte.

– Ikke bekymra i det hele tatt

Berlusconis rettssak skal etter planen starte i april. Han er anklaga for sexmisbruk og for å ha misbrukt sin posisjon som statsminister, begge deler nekter han for.

Berlusconi sier ifølge AFP at han slett ikke bekymrer seg for den kommende rettssaken, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

– Jeg vil ikke snakke om dette. Alt jeg kan si er at jeg ikke er bekymra i det hele tatt, sa en smilende Berlusconi til reporterne som hadde møtt opp i Roma onsdag.

Dette er statsministerens første offentlige kommentar siden en dommer bestemte at han skal stilles for retten i april.

Ingen umiddelbare konsekvenser

Siden han ble statsminister i 1994 har Berlusconi blitt stilt for retten minst 17 ganger, men ingen av dem har resultert i endelig dom.

Italiaekspert Simen Ekern sa til NRK i går at det vil ta lang tid før saken får en umiddelbar konsekvens for Berlusconi, og at historien tilsier at det ikke vil bli noen dom i det hele tatt.

De siste ukene har det blitt arrangert flere demonstrasjoner med krav om at Berlusconi trekker seg som president. Selv nekter han for prostitusjonsanklagene og fnyser av kravene om at han må gå av.

Demonstrasjoner/Berlusconi

I sin første offentlige kommentar om den kommende rettssaken, sier Berlusconi at han ikke er bekymra i det hele tatt.

Foto: Francois Lenoir / Reuters/Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt