– Han var kledd i svart og skjøt på alt som rørte seg

Sørafrikanske Paul Roos var på Atatürk -flyplassen i Istanbul da den ble angrepet av tre terrorister tirsdag kveld.

En fortvilet mor

En fortvilet mor gråter utenfor flyplassen i Istanbul i morgentimene etter å ha mistet datteren i terrorangrepet tirsdag.

Foto: BULENT KILIC / AFP

Sammen med sin kone Susie var Paul Roos på vei opp rulletrappen til avgangshallen da den ene terroristen begynte å skyte.

De to gjemte seg bak en av skrankene, men Roos tittet over kanten og så at terroristen skjøt.

– Jeg var 50 meter fra ham. Han skjøt på alle som var i nærheten av ham. Han var kledd i svart og hadde ikke maske for ansiktet. Jeg var 50 meter fra ham, sier Roos til Reuters.

Etter å ha skutt oppe i avgangshallen snudde terroristen seg rundt mens han holdt skytevåpenet sitt under jakken.

– Han så seg rundt for å se om noen hadde tenkt å prøve å stoppe ham og så gikk han ned rulletrappen. Vi hørte noen skudd til og så en ny eksplosjon. Deretter var det over, sier Roos.

Folk løp bort i panikk under angrepet tirsdag kveld. Se video.

Laster Twitter-innhold

– Blod overalt

En kvinne ved navn Duygu hadde nettopp ankommet fra Tyskland og var i passkontrollen da angrepet startet.

Hun kastet seg på gulvet da hun hørte den første eksplosjonen.

– Alle begynte å løpe sin vei. Det var blod og kroppsdeler overalt. Jeg så kulehull i dørene, sier hun til Reuters.

Rezzan Koleini (49) fra Bærum var ved flyplassen i Istanbul da det smalt tirsdag kveld og forteller om forferdelige scener.

Her går en av bombene av.

Laster Twitter-innhold

– Deler av taket raste ned

Will Carter var inne i bagasjehallen da han hørte to store eksplosjoner.

– Et par minutter senere var det en tredje eksplosjon, akkurat der man går ut fra bagasjehallen gjennom tollen og der familier møtes. Noe av taket raste ned. Det var panikk og folk løp, forteller han til BBC.

Han forteller at flyplasspersonellet virket helt perplekse under angrepet.

– Etter den andre eksplosjonen ropte jeg til dem at de måtte fortelle alle hvor nødutgangene var sier Carter.

Etter den tredje eksplosjonen søkte han tilflukt i et personalområde. Der ble han i to eller tre timer før han ble evakuert.

– Den første timen var utrolig intens. Det var familier der, små barn, par på bryllupsferie. Jeg ville ikke lage for mye bråk, så jeg sendte melding til familien min. Etterpå ringte jeg dem for å fortelle dem at jeg er veldig glad i dem. Jeg var ganske livredd, sier Will Carter.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt