Hopp til innhold
TURKEY-EXPLOSION/ An injured man asks for help after an explosion during a peace march in Ankara
Foto: TUMAY BERKIN / Reuters

Mange drept i terrorangrep i Ankara

Oppsummert

To eksplosjoner i forkant av et planlagt fredsmarsj i den tyrkiske hovedstaden Ankara skal ha drept minst 97 personer og skadet 246. Demonstrantene protesterte mot konflikten mellom landet og den kurdiske militsen sørøst i Tyrkia.

 • To pågrepet i Tyrkia

  Tyrkisk politi har pågrepet to personer som er mistenkt for å ha planlagt et selvmordsangrep i Ankara på nyttårsaften. De to skal ifølge sikkerhetspolitiet ha en forbindelse til IS. Landet er i høy beredskap etter et stort selvmordsangrep i oktober.

 • Skylder på IS, Syria og kurdere

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hevder at både Den islamske staten (IS), kurdiske militante og syrisk etterretning sto bak selvmordsangrepet i Ankara der mer enn 100 mennesker ble drept tidligere denne måneden.

 • Selvmordsbomber identifisert

  En av to selvmordsbombere som drepte minst 102 mennesker i Anakara er blitt identifisert, sa Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu mandag. 15 personer ble pågrepet og mistenkt for terroren, fire er varetektsfengslet, melder nyhetsbyrået Reuters.

 • 102 døde i Ankara - 13 er pågrepet

  Dødstallene fra selvmordsangrep i Ankara sist helg er oppe i 102, melder tyrkiske påtalemyndigheter fredag. Til sammen 13 personer er til nå pågrepet i forbindelse med angrepet, melder AFP. Tyrkiske myndigheter har pekt på PKK og IS som ansvarlige.

 • Samarbeider om terrorbekjempelse

  Russland åpner for et tett samarbeid med Tyrkia i kampen mot terrorisme, sier utenriksminister Sergej Lavrov. Tyrkia har tidligere bedt Russland kutte støtten til kurdiske opprørsgrupper i Syria, som har tette bånd til PKK.

Klipp frå Dagsrevyen.
Live-innslag fra Dagsrevyen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no