Hopp til innhold

Northug optimistisk foran sesongen – satser på å gå flere VM-distanser

STEINKJER (NRK): Petter Northug deltok ikke på landslagssamlingen i Steinkjer denne uka, men han tror formen vil komme før VM.

Petter Northug under Steinkjermartnan

PÅ STEINKJERMARTNAN: Petter Northug deltok ikke på landslagssamlingen denne uka i Steinkjer, men han dukket opp på et arrangement under Steinkjermartnan.

Foto: Kenneth Wikan / NRK

– Det er kjedelig å ikke få vært med på treningssamling. Men det er fantastisk å få være tilbake på landslaget, sier Northug til NRK.

Han er en snartur innom Steinkjermartnan. Skiesset har de siste tida ikke vært med på verken samling eller konkurranser.

Nylig måtte han droppe flere rulleskirenn under Blinkfestivalen i Sandnes. Han var nemlig ikke i form til å konkurrere, forklarte trener Arild Monsen.

Northug er likevel ikke særlig engstelig foran den kommende VM-sesongen.

Ønsker å gå flere VM-distanser

Han satser på å få med seg de fleste skirennene før jul.

– Jeg ser for meg å gå det meste, og selvfølgelig Tour de Ski. Så blir det som alltid litt individuelt etterpå, frem mot VM.

– Hvilke VM-distanser satser du på?

– Jeg jobber mot flere distanser, men det er knallhard kamp både på sprint- og distanseøvelsene. Det blir hardt å gå seg inn på et stafettlag, men med god form fra Tour de Ski, skal det være mulig å gå seg inn på flere lag.

– Så dette vil bli en suksessrik vinter for Petter?

– Ja, det håper jeg virkelig.

Landslaget langrenn.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Petter Northug ble igjen fullverdig medlem av langrennslandslaget i april, fem år etter at han takket nei på grunn av manglende motivasjon.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Har trent for hardt tidligere

32-åringen har tidligere i sommer vist god form siden returen til landslaget i april, etter fem år med privat satsing.

De siste årene har Northug fått kritikk for å ha trent for hardt utenfor sesongen, og endt opp med å være sliten når vinteren kommer.

– Han har trent bra, og gjort et godt treningsarbeid gjennom sommeren. Han er hele tiden litt utålmodig, og litt hissig på grøten. Det har godt bra i år, men nå får vi noen signaler på at kroppen trenger litt hvile. Da er det min jobb å gå inn og styre litt. Slike signaler må vi plukke opp så tidlig som mulig, sa trener Monsen til NRK tidligere i sommer.

Ingen planer om å legge opp

– Etter to trøblete sesonger, hvor motivert er du på videre satsing?

– Jeg er sikkert dum nok til å satse videre. Det er fortsatt er veldig artig og motiverende å konkurrere. Det er konkurranselysten som driver meg, sier Northug.

– Hvor lenge til vil du holde på?

– Jeg ser ikke noe lys i tunnelen ennå, jeg tar bare ett og ett år av gangen nå.