Hopp til innhold

Northug satser mer på langløp – starter eget lag

Petter Northug satser enda mer på langløp. Denne uka bekreftet han sitt eget langløpslag. Team Northug.

Petter Northug legger opp.

Petter Northug la opp som skiløper i 2018, men satser nå for fullt som langløper i Ski Classics.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Petter Northug var langrennssirkusets store stjerne i mange år, før han la opp på toppnivå i 2018. Men nå satser 36-åringen på comeback som langløper for å delta i Ski Classics.

Denne uka presenterte han sitt eget lag, Team Northug, som skal ledes av manager Kristin Tomasson, skriver langrenn.com.

Nordtrønderen har gått en del langløp de siste årene, men uten å satse skikkelig. Det gjør han foran denne vinterens langløpssesong.

Les også: Northug røper skumle framtidsplanar: – Då blir eg ekkel å ha med å gjere

Rullskidor, Alliansloppet, 15 km Herrar
Rullskidor, Alliansloppet, 15 km Herrar

Trenger 200 treningstimer

– Jeg trenger 200 treningstimer til, sa Northug til langd.se da de møtte han i forbindelse med Allianslopp-helgen i Sverige denne uka.

– Jeg skal trene en god del de neste månedene, så får vi se hvordan formen er i slutten av desember. Men det handler om å bygge det opp gradvis. Jeg merket i sommer at jeg ikke orker like mye trening som før, mener den gamle skikongen.

Nå vil han trene smartere, og tror han skal klare å trene rundt 70–80 timer hver måned.

– Klarer jeg det, kan jeg ha et greit nivå i vinter. Planen er å heve nivået enda et hakk til neste vinter, mener Northug.

Toppidrettsveka 2019 rullet igang med langløp på Hitra torsdag kveld.

Petter Northug imponerte på rulleski mot verdenseliten under Toppidrettsveka på Hitra i sommer.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Går langløp i Sverige

Til uka skal Northug gå Klarälvsloppet i Sverige. Et renn på ni mil mellom Hagfors og Karlstad. Satsingen innebærer at han vil delta i de aller fleste rennene under vinterens Ski Classics.

Da Petter Northug deltok under Toppidrettsveka hevdet han seg ganske godt på rulleski mot løpere i verdenseliten. Han slo blant andre Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes på 54-kilometeren på Hitra.

– Hvis det fungerer greit i vinter fram mot neste sesong, så skal jeg gjøre det enda mer spesifikt. Da kan jeg være med å leke med de største guttene, mente Northug den gang.

Petter Northug vant i sin tid 20 medaljer i OL og VM. 13 av disse var gullmedaljer. Han vant også verdenscupen sammenlagt to ganger i løpet av sin skikarriere på toppnivå fra 2006 til 2018.

Les også: Niklas Dyrhaug: Slik ble Northugs uttrykk «barneskirenn» til

Niklas Dyrhaug og Petter Northug
Niklas Dyrhaug og Petter Northug