Hopp til innhold

Den tidligere RBK-treneren: – Fikk meldinger fra styremedlemmer under kamp om hvor elendig vi spilte

TRONDHEIM (NRK): Litt over en måned etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken, forteller han sin versjon av historien. – Jeg er fryktelig skuffa over måten jeg har blitt behandlet på.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen respekterer Rosenborg sitt valg om å sparke trenerduoen, men han mener hele prosessen er håndtert på en dårlig måte.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

– Hva mener du er grunnen til at du fikk sparken?

Det vet jeg egentlig ikke. De sier jo at det er manglende utvikling som er grunnen. Vi hadde definitivt vunnet Eliteserien i 2018 med meg som trener, sier Ingebrigtsen.

Styreleder Ivar Koteng kom med den nådeløse beskjeden 19. juli, dagen etter kampen mot Valur på Lerkendal. Både hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun måtte gå. Koteng og resten av styret var misfornøyd med sesongen.

– Den har vært for dårlig, sa Koteng etter at nyheten slo ned som en bombe i Fotball-Norge.

Kåre Ingebrigtsen

Litt over en måned etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken, møter han NRK og forteller han sin versjon av historien.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

– Elendig håndtert

Ingebrigtsen forteller at han respekterer klubbens valg om å sparke trenerduoen, men han mener at hele prosessen er håndtert på en fryktelig dårlig måte.

– Både jeg og Erik er skikkelig skuffa. Vi ble begge to overrasket da vi fikk beskjeden, sier den tidligere treneren.

Ingebrigtsen sier han fikk flere meldinger fra styremedlemmer i Rosenborg om hvor dårlig de spilte. Både under og etter kamper.

«Tilbake til gamle synder. Fælt å se på.» Denne tekstmeldingen fikk Ingebrigtsen fra et styremedlem, 37 minutter ut i en bortekamp. Han vil ikke si hvem som sendte meldingen.

– Det er en underlig måte å kommunisere på. Rosenborg er lokomotivet i norsk fotball, og da må styret gjøre ting på en ordentlig måte. Det synes jeg ikke de har gjort. Prosessen som har vært er ikke Rosenborg verdig, mener Ingebrigtsen.

Nekter for å lyve

Etter oppsigelsen har Koteng blant annet beskyldt Ingebrigtsen for å lyve. Det ble nemlig en del styr da Rini Coolen, som er midlertidig trener for klubben, sa at han ble tilbudt trenerjobben i Rosenborg før Ingebrigtsen fikk sparken.

Selv om styrelederen i klubben nekter, har Ingebrigtsen selv snakket med RBKs nye trener:

– Rini sa til meg at han fikk vite det mandag, og flere i RBK har sagt til meg at han fikk vite det mandag, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Jeg ønsker å korrigere fakta. At Koteng kaller meg en løgner, synes jeg er skuffende.

NRK har i dag vært i kontakt med styrelederen i Rosenborg, Ivar Koteng.

– Jeg verken vil eller kan kommentere denne saken, sier Koteng og henviser til Arbeidsmiljøloven. Han mener han som tidligere arbeidsgiver ikke skal kommentere et avslutta arbeidsforhold.

Ivar Koteng, styreleder RBK

Styrelederen i Rosenborg, Ivar Koteng, har tidligere sagt at Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken fordi klubben manglet utvikling.

Foto: Roger Myren/NRK

– Dropp «skittkastingen»

Ingebrigtsen mener Rosenborg må droppe «skittkastingen». Han viser til at da han og makkeren Hoftun tok over klubben var Rosenborg i en vanskelig situasjon økonomisk.

Under trenerduoens ledelse tok RBK tre seriemesterskap og to cupmesterskap. De har også vært i to gruppespill i Europa.

– I RBKs historie er det vel ingen andre som har gjort det samme. Men hvorfor kunne de ikke bare si at de ønsket å gå en annen vei? Dropp «skittkastingen». De skal snakke ned prestasjoner i ulike fora og medier, og det synes jeg er skuffende, sier den tidligere treneren.

For dårlig utvikling

Det hjalp ikke at spillerne protesterte sammen med mange av supporterne. Den populære treneren var ferdig i klubben han har hatt i sitt hjerte siden han spilte for RBK på 1980- og 90-tallet.

– Det handler mer om hvordan vi kan bli mer fornøyd enn at vi er så misfornøyd, sa styrelederen i Rosenborg til hele det norske mediekorpset på Lerkendal.

Noen dager etter sparkingen arrangerte supporterne en avskjedsfest for å hylle både Ingebrigtsen og Hoftun.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun vil ikke å kommentere om de ønsker å gå til sak etter oppsigelsen.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun hylles av supportere

Kåre Ingebrigtsen (til høyre) og Erik Hoftun ble hyllet av supporterne 23. juli.

Foto: Odin Norum Kvistad

Flytter kanskje til utlandet

Nå har det gått over en måned siden brutale avskjeden, og Ingebrigtsen ser framover mot nye oppgaver.

– Kona mi har jobb i Stavanger. Jeg har ikke jobb, sier han med et lite smil.

Familien har gjort huset sitt i Trondheim klart for salg, og Ingebrigtsen forteller at han vil fortsette å jobbe som fotballtrener. Han ønsker også å jobbe videre med Hoftun.

– Vil du trene i Norge eller i utlandet?

Tre generasjoner RBK-ere

Kåre Ingebrigtsen sammen med trenerlegenden Nils Arne Eggen og RBK-kaptein Mike Jensen.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

– Vi får se. Det hadde vært fryktelig spennende å gjøre noe annet enn Eliteserien, og det er jo mange klubber i Europa.

I kveld sitter Ingebrigtsen på tribunen i Molde når hjemmelaget møter Zenit St. Petersburg i kvalifisering til Europaligaen. Han gleder seg til å se hvordan Ole Gunnar Solskjær angriper kampen.

Hans tidligere klubb Rosenborg spiller borte mot makedonske Shkëndija.

– RBK har ei spillergruppe jeg er utrolig glad i. Det er litt vondt å se dem, for jeg føler at det er mine gutter. Men jeg håper de vinner i kveld, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen gir Tore Reginiussen (t.v.) en klem etter cupfinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg på Ullevaal stadion.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Mandagens Midtnytt er ved Alf Skille

Mandagens Midtnytt er ved Alf Skille